Danas, 24. svibnja 2024. godine načelnik Općine Medulin Ivan Kirac primio je Auroru Demarin, učenicu 8.a razreda Osnovne škole dr. Mate Demarina, kako bi joj čestitao te uručio nagradu za odlično postignuće - osvojenom treće mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika za školsku godinu 2023./2024.

XXX. Državno natjecanje iz talijanskog jezika održano je u Osnovnoj školi Vodice u Vodicama od 8. do 10. svibnja 2024., u okviru natjecanja za romanske jezike (francuski i španjolski jezik). U natjecanju su sudjelovali učenici osmih razreda osnovnih škola te učenici trećih i četvrtih razreda srednjih škola, a Aurora je postigla izvanredno treće mjesto u kategoriji osnovnih škola, Lista A.

Načelnik Ivan Kirac uručio je Aurori bon za kupnju informatičke opreme te joj čestitao na postignutom uspjehu u ovom natjecanju. S obzirom na to da je Aurora pri kraju osnovne škole, te planira upisati Opću gimnaziju u Puli, načelnik Kirac poželio joj je puno uspjeha i u srednjoškolskom školovanju. Naglasio je kako ga posebno raduje vidjeti mlade koji teže unapređenju svog znanja te kako će Općina Medulin uvijek podržavati mlade učenike i studente u njihovom obrazovanju i izvanškolskim, sportskim i drugim aktivnostima te natjecanjima.

Aurora je iznimna učenica i svestrana mlada osoba, koja se bavi i veslanjem te je članica Veslačkog kluba Medulin. Zahvalila je načelniku na prijemu, ispričavši kako je natjecanje bilo ugodno iskustvo bez pritiska te kako je zadovoljna postignutim rezultatom. Nada se jednako dobrim uspjesima i u srednjoj školi.

Općina Medulin još jednom čestita Aurori na izvanrednom uspjehu i želi joj puno sreće u daljnjem školovanju! Bravo, Aurora! (iPress)