U cilju kontinuiranog razvoja i rasta našega grada, na području cijelog Umaga se sustavno provode investicije u smjeru stvaranja sve boljih uvjeta života i zaštite okoliša. U Boroziji su dovršeni radovi koji čine sastavni dio strateškog EU projekta „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag-Savudrija-Novigrad“.

U okviru navedenog projekta asfaltirana je dionica duljine 800 m u Savudriji, na području Borozije. Na spomenutoj dionici dio asfalta je zamijenjen, dok u dijelu dosad nije ni postojao, stoga je riječ o potpunim preuređenju prometnice. U okviru projekta glavni je cjevovod oborinske odvodnje spojen na postojeći kolektor. Grad Umag je sufinancirao uređenje prometnice kompletne trase.

Grad Umag i mimo ovog EU projekta konstantno ulaže u izgradnju nove infrastrukture, kao i rekonstrukciju i zamjenu postojeće, koja je potrebna i iznimno važna za budući razvoj. Navedenim se investicijama bitno podiže kvaliteta opskrbe vodom, kanalizacije i oborinske odvodnje, čime se poboljšava standard života za naše građane, izvijestili su iz Grada Umaga. (iPress)