Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, jučer 23. svibnja 2024. godine uručio je donaciju novih 30 knjiga Općinskoj čitaonici u Vinkuranu. Knjige je preuzela predsjednica Mjesnog odbora Divna Radolović Rosanda koja je uputila zahvale načelniku i Općini Medulin na donaciji te dodala kako je čitaonica u Vinkuranu Općinska čitaonica na raspolaganju svim mještanima Općine Medulin za koje je članstvo u potpunosti besplatno te ih je pozvala da koriste knjižnicu u još većem broju.

Načelnik Kirac istaknuo je kako Općina Medulin redovito nabavlja nove naslove kojima iz godine u godinu dopunjava knjižni fond Općinske čitaonice u Vinkuranu, od slikovnica, bojanki, priča za najmlađe, domaće i strane književnosti za mlade, do najatraktivnijih i najaktualnijih naslova svih žanrova za sve mještane. Načelnik smatra da je općinska čitaonica od iznimnog značaja i vrijednosti za mještane svih naselja i svih generacija te je ovoga puta donacija u vrijednosti većoj od 520,00 eura uključivala 30 novih knjiga raznih žanrova od zanimljivih biografija do krimića, knjiga za mlade, popularnih priručnika i dr., a knjige su nabavljene u skladu s prijedlogom i željama mještana i Mjesnog odbora Vinkuran.

Općinska čitaonica otvorena je svakog tjedna, utorkom i srijedom od 16:00 – 18:00 sati, a članstvo za sve mještane je besplatno. (iPress)