Danas je u Fažani na 9000 m2 zelene površine uz plažu svečano otvoren prvi Weekend Outdoor Festival! Od petka, 24. svibnja do nedjelje 26. svibnja, festival će predstaviti bogatu outdoor turističku ponudu Istre te na jednom mjestu okupiti one koji pružaju različite aktivnosti vezane uz sport i rekreaciju na moru i kopnu.

Katarina Dobrić Dabić, organizatorica Festivala zahvalila je na ukazanoj podršci projektu koji za cilj ima umrežavanje i promociju svih dionika outdoor turizma na području Istre. Posebna zahvala upućena je Turističkoj zajednici Općine Fažana i direktorici Meliti Peroković, te Općini Fažana i svim uključenim djelatnicima, kao i klasteru turističkih zajednica Južne Istre koji su prepoznali vrijednost projekta i pružili mu potporu.

U ime TZO Fažana, kao suorganizator festivala, Melita Peroković je istaknula zadovoljstvo inicijativom i angažmanom te rezultatom koji danas mogu vidjeti svi prisutni kao i promocijom koju će ostvariti Fažana kao domaćin festivala.

Svoju podršku Festivalu u obraćanju okupljenima na otvorenju festivala dali su i Danijel Benčić, predsjednik HGK – ŽK Pula, Cristina Vojić-Krajcar ispred TZ Istarske županije te Nada Prodan Mraković, pročelnica UO za turizam Istarske županije jasno dajući do znanja kako se daljnji razvoj turizma vidi upravo u ovom segmentu.

Na sajmu pod simpatičnim bijelim šatorima nastupa više od trideset izlagača, a osim izlagačkog dijela, sajam je u petak i subotu upotpunjen i stručnim dijelom, panel raspravama koje su usko vezane uz outdoor turizam. Posjetitelji imaju priliku sudjelovati u diskusijama:

U petak, 24.05. od 11.00 – 13.00 sati

  • Trendovi outdoor turizma u RH i zemljama u okruženju
  • Outdoor kao dio premium turističke ponude Hrvatske

U subotu, 25.05. od 11.00-13.00 sati

  • Outdoor Lifestyle
  • Digitalizacija i umjetna inteligencija u turizmu – od upravljanja poslovanjem do marketinga

Zanimljivo predavanje trkača i avanturista Andraža Hribara moći će se čuti petak u 19:15 u prostoru B2B šatora, a u subotu, u 13:00 sati, nakon panela tema Festivala biti će predstavljena i kroz Analizu ponude outdoor turizma u Rh od strane dr.sc. Vedrana Zubovića.

Festival je ispunjen i izuzetno bogatim sportskim programom koji uključuje rekreativnu utrku Cocktail run u organizaciji Istra Runa u petak, s početkom u 19:00 sati. Četrdeset prijavljenih natjecatelja malo će trčati a malo ispijati koktele u beach barovima duž fažanske šetnice. Dan kasnije s početkom u 10:00 sati start je Fažana Adventure Race koja povezuje biciklizam, vožnju kajacima i trčanje, a za ovu adrenalinsku utrku prijavljeno je 40 timova s 80 sudionika. Turnir u odbojci na pijesku održat će se također u subotu u popodnevnim satima na terenu u neposrednoj blizini festivalskog prostora, a okupit će više od 70 natjecatelja mlađih kategorija.

Svaku od tri večeri Festivala zatvaraju koncerti i bogata ponuda lokalnih ugostitelja na Festivalu i beach barova na fažanskoj plaži! Posjetitelje će u petak zabavljati DJ JInxie Groovesa, Zodiac bend i Night Express, u subotu, 25.05. nastupaju fantastični Global Disco, a u nedjelju Side effect.

Animacija i napuhanci za najmlađe tijekom svakog dana, te od 16:00 sati u subotu aktivnosti zmajarenja subotu i poligonu za pse u nedjelju u 15:00 sati.

Motiva za dolazak u Fažanu ovog vikenda uistinu ima više nego dovoljno. Za sve one kojima godi temperatura mora od 19°C dio dana osim na Festivalu mogu provesti i na prekrasno uređenoj fažanskoj plaži.

Ulaz na sva događanja je besplatan.