Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavlja s radovima na komunalnom uređenju po svim mjesnim odborima.

Tako je nedavno obnovljen molić na Gradskom kupalištu omiljen među domaćim i stranim kupačima, a koji tijekom sezone redovito koriste i djeca iz Ljetnog kampa. Drvene podloge na moliću često trpe oštećenja zbog valova i vremenskih prilika, te su sada obnovljene za sigurnost svih korisnika. Također, na potezu od Gradskog kupališta prema Brulu, postavljene su i nove zaštitne ograde.

Nastavlja i sa uređenjem prometnica, pa su tijekom prošlih mjeseci izvršeni radovi na održavanju makadamskih puteva i pješačkih staza oštećenih zbog padalina i povećanog korištenja. Nasipano je ukupno 5,5 kilometara staza na području oko u i naseljima Stancija Vergotini, Poreč jug, Saladinka, Vranići, Stancija Vodopija, Špadići, Veleniki, Kosinožići, Stancija Portun, Radmani, Filipini, Stancija Lisac, Žbandaj, Štifanići, Bonaci, Matulini, Baderna, Mugeba, Dračevac, Valkarin i na Peškeri.

Vrši se ovih dana i obnova horizontalne prometne signalizacije na području grada. Radovi uključuju obnovu uzdužnih bijelih linija, otoka, pješačkih prijelaza, strelica, znakova zaustavljanja, linija zaustavljanja i ostale horizontalne prometne signalizacije. Pritom se mole svi sudionici u prometu da brzinu prilagode radovima na cesti i da ne prelaze svježe iscrtane znakove i crte, jer dobro označena vodoravna signalizacija omogućuje sigurniju i bolju vožnju svim sudionicima u prometu.

UO za komunalni sustav nastavit će s uređenjem i obnovom komunalne infrastrukture i opreme po svim gradskim i prigradskim mjesnim odborima prema iskazanim potrebama predstavnika istih i građana. (iPress)