Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča nastavlja s uređenjem i opremanjem javnih površina po mjesnim odborima na području Grada Poreča, a u proteklom se periodu radilo na uređenju igrališta i površina uz more. Uređena je plaža u Špadićima koja je pretrpjela oštećenja od valova i vjetra u zimskim nevremenima. Ovdje je sanirano sunčalište, učvršćen potporni zid, izvršeno nasipavanje zemlje po zelenim otocima, očišćen i nasipan pješčanik, te lijevi dio plaže dosipan oblucima. U naselju Červar Porat izvršena je sanacija dijela drvenog mola koji je tijekom zimskih mjeseci također oštećen u nevremenu.

Na iskazanu potrebu predstavnika Mjesnog odbora Veli Maj na postojećim igralištima u Jadranskoj ulici i Hvarskoj ulici, u naselju Gornji i Srednji Špadići, postavljene su zaštitne metalne ograde kako bi igralište bilo sigurnije za korisnike. Na oba igrališta ukupno je postavljeno 100 metara ograde. Na igralištu u Jadranskoj ulici zamijenjena je i dotrajala klupa. Klupe su zamijenjene i na dječjim igralištima u Brčićima u MO Nova Vas i Buićima u MO Žbandaj.

Još ranije postavljene su i nove klupe uz šetnicu na Peškeri.

UO za komunalni sustav s komunalnim uređenjem i opremanjem nastavit će i u narednom razdoblju, a sljedeće je postavljanje novih sjenica i dopuna postojećih, postavljanje igrala na dječjim igralištima, teretana na otvorenom i kao postavljanje ostale nove urbane opreme, prema iskazanim potrebama i predstavnika mjesnih odbora i građana. (iPress)