Danas, 12. lipnja 2024. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem u  Komunalnoj palači za kantautoricu Elis Lovrić i japansku glazbenicu Utako Toyama koje su tom prilikom najavile nadolazeći jedinstveni koncertni program pod nazivom "Štorija od muziki i kamika".

Gradonačelnik Zoričić zahvalio se glazbenicama na dolasku, a posebnu je zahvalu uputio Elis Lovrić na promociji glazbene i kulturne baštine Istre.

Naime, Elis Lovrić je na ovogodišnjim Melodijama Istre i Kvarnera osvojila čak četiri nagrade. Poznata je po svojim skladbama na labinjonskoj cakavici, ali i po tome što pjeva na čak deset svjetskih jezika i dva dijalekta. Na nadolazećem koncertu pjevat će i na osaškom dijalektu iz dalekog Japana. Njezinu pjesmu „Je ča je“ na osaški je dijalekt prevela upravo Utako Toyama, mlada japanska glazbenica s londonskom adresom, nagrađivana skladateljica i osnivačica SkyBridgea, prvog dobitnika Nagrade Hirošima 2022. godine.

„Sretna sam što ove godine na svom koncertu mogu ugostiti posebnu gošću, japansku glazbenicu Utako Toyama. Ona će na koncertu odsvirati nekoliko svojih pjesama, a potom ćemo zajedno izvesti pjesme na labinjonskom, japanskom i na osaškom dijalektu, tako da je pred nama jedno iznimno bogata dijalektalno-jezična večer. Koncert će se održati treći put zaredom u parku Monte Zaro, predivnom i čarobnom prostoru podno Zvjezdarnice. Ove godine ćemo malo promijeniti vizuru, naši gledatelji će gledati prema moru i prema Svjetlećim divovima, tako da će ugođaj biti još magičniji“, rekla je Elis Lovrić. 

Podsjetimo, koncert u organizaciji Akcent studija održat će se u subotu 22. lipnja 2024. u 21:30 u parku Monte Zaro, uz financijsku potporu Grada Pule - Upravnog odjela za kulturu i Turističke zajednice grada Pule te je za posjetitelje besplatan. (iPress)