Općina Medulin povodom svog 31. rođendana organizira 1. ikad Dječji dan Općine Medulin, kao poklon svim mališanima sa svoga područja i šire.

Na jedan dan se prostor antičkog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu pretvara u pravi zabavni park te će svi posjetitelji besplatno moći uživati u pripremljenim sadržajima i aktivnostima, od 10 do 14 sati.

U „Cave Romane zabavnom parku“ čekaju vas napuhanci i animacija Zemlje Zabave, kreativne radionice udruge Puppeta / Trik studija iz Pule, face painting majstorice Rozane Mihovilović Perc iz Make up Cornera, Klaun Marek sa svojim cirkusarijama, Udruga TWG sa radionicama slackline-a, hammocka i žongliranja, DVD Općine Medulin čiji će članovi pokazati djeci kako funkcionira sva njihova oprema i vozila, dok će HGSS Stanica Istra održati pokaznu visinsku vježbu.

Posebno osmišljene kružne vožnje turističkim vlakićem za cijelog trajanja programa za sve malene i velike goste i posjetitelje izvesti će sponzor događaja, tvrtka Pronat d.o.o. Gastro korner i domaći sladoled, biti će na raspolaganju posjetiteljima također za cijelog trajanja programa.

Ulaz u kamenolom Cave Romane kao i svi navedeni zabavni sadržaji i aktivnosti za sve su posjetitelje besplatni, stoga organizator Općina Medulin poziva sve mališane i njihove obitelji da zajedno, na 1. dan nakon završetka pedagoške i školske godine provedu u zabavi i druženju u „Cave Romane zabavnom parku“. S 1. Dječjim danom Općine Medulin, ove subote 22.06.2024. točno u 10 sati, neka ljeto i praznici započnu!, pozivaju iz Medulina. (iPress)