Natpise neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, koji su danas osvanuli na više lokacija u Puli uoči subotnje prve Parade ponosa u Puli i Medulinu, oštro je osudio gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

„Ovakve neprimjerene poruke predstavljaju tipične anti LGBT natpise i poruke mržnje prema ovoj manjinskoj populaciji. Čvrsto vjerujem da je riječ samo o pojedincima i izoliranim slučajevima jer je Pula tolerantan grad u kojoj ovakvim sadržajima doista nije mjesto“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Natpisi su uklonjeni, a policija poduzima daljnje radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti.

„Želim da se u našem gradu svi osjećaju sigurno. Zadaća svih nas je zaštititi manjinske skupine”, naglasio je gradonačelnik Filip Zoričić koji će se u subotu odazvati Paradi ponosa ulicama Pule.

Obavijest građanima u svezi 'Prve pulske povorke ponosa – Pula Pride'

U subotu, 22. lipnja, u užem centru Pule održat će se javno okupljanje ''Prva pulska povorka ponosa - Pula Pride''.

Javno okupljanje započet će u 18 sati na Trgu Portarata, a potom će se oko 19 sati sudionici formirati povorku i uputiti se trasom: Trg Portarata - Ulica Sergijevaca - Forum - Kandlerova ulica - Carrarina ulica - Zajednica Talijana Circolo.

Zbog održavanja javnog okupljanja bit će zatvorene određene prometnice te se stoga pozivaju građani da koriste alternativne pravce kretanja:

- od 15 do 20 sati na dijelu Laginjine ulice i Giardina, odnosno od raskrižja Laginjine ulice s Anticovom i Smareglinom ulicom do raskrižja Giardina sa Zagrebačkom ulicom (povremeno će se propuštati autobusi javnog gradskog prijevoza)

- od 18 do 20.30 sati u Carrarinoj ulici, Amfiteatarskoj ulici, Ulici Sv. Ivana, Castropoli, Kandlerovoj ulici i Ulici Dubrovačke bratovštine od raskrižja s Istarskom ulicom do raskrižja s prethodno navedenim ulicama.

Policija će sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje.

Pozivamo građane da poštuju upute i smjernice policijskih službenika u prometu i na lokacijama održavanja javnog okupljanja kako bi čitava manifestacija protekla sa sigurnosnog aspekta u najboljem redu. (iPress)