Poreč će od 9. do 14. srpnja 2024. biti domaćin europskog kupa u twirlingu, WBTF European Twirling Cup 2024. koji će se održati u sportskoj dvorani Žatika. WBTF European Twirling Cup 2024 okupit će najbolje twirling natjecateljice i natjecatelje iz cijele Europe, koji će se natjecati u različitim kategorijama i pokazati svoje vještine u ovoj zahtjevnoj i elegantnoj sportskoj disciplini.

Program su na današnjoj konferenciji za medije predstavili gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice grada Poreča, Nenad Velenik, te predstavnica organizatora, Marina Mihelčić, predsjednica Hrvatskog twirling Saveza.

Twirling je disciplina koja se izvodi uz glazbu, pojedinačno ili u skupinama i u posljednje je vrijeme vrlo popularan širom svijeta. Nastao je iz mažoretskih elemenata, a objedinjuje neke od elemenata ritmičke gimnastike, plesne korake i virtuoznu vrtnju mažoretskog štapa. Uvježbavaju se i baletni koraci kao i elementi iz modernih i latino-američkih plesova.

Poreč se profilira kao najznačajnije sportsko središte Hrvatske, s velikim brojem natjecanja i kampova za vrhunske sportaše i rekreativce u brojnim sportovima tijekom cijele godine, a ovime još jednom postaje i veliko središte Europe i to za twirling. Uvijek smo zadovoljni kada se sportaši vraćaju u naš grad, pa tako i ovaj put, jer Poreč je već nekoliko puta bio domaćin velikim međunarodnim natjecanjima u twirlingu i mažoret plesu. Svima organizatorima, natjecateljima, njihovim obiteljima želim da se ugodno osjećanju u našem gradu i puno sreće i uspjeha u natjecanjima, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik, izrazio je zadovoljstvo što je Poreč domaćin ovog prestižnog sportskog događaja, istaknuvši važnost takvih manifestacija za promociju grada kao vrhunske turističke destinacije. Naglasio je da će Twirling Cup privući natjecatelje i posjetitelje iz cijele Europe, čime će dodatno doprinijeti lokalnom turizmu i ekonomiji.

Predsjednica Hrvatskog Twirling Saveza Marina Mihelčić, istaknula je kako je Twirling Cup izvanredna prilika za promociju sporta i njegovih vrijednosti, dodavši kako se Poreč već ranije dokazao kao odličan domaćin kojemu se sportaši uvijek rado vraćaju. Uz dvoranu Žatika, natjecatelji će koristiti i druge sportske dvorane koje su ima na raspolaganju u Poreču te je pozvala sve građane da podrže natjecatelje i uživaju u spektakularnim izvedbama.

Službeno je otvorenje sutra od 13 sati. (iPress)