Gradonačelnik Filip Zoričić sa suradnicima održao je radni sastanak s osnivačima Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula te predstavnicima Istarske županije na temu izgradnje i zajedničkog financiranja nove zgrade za navedenu ustanovu.

Naime, radi se o projektu čija je procijenjena vrijednost 5.000.000 eura. Predviđena lokacija novog objekta je u Šijani površine 1710 m2 bruto, odnosno 1410 m2 neto, a čitav projekt je pripremljen u potpunosti te je za njega ishodovana građevinska dozvola.
„Izuzetno sam zadovoljan što su se osnivači i predstavnici Istarske županije odazvali današnjem sastanku na inicijativu Grada Pule te su podržali naš prijedlog za izgradnjom nove zgrade Dnevnog centra za rehabilitaciju.

Time će se doprinijeti podizanju kvalitete pružanja usluga rehabilitacije te će se korisnicima omogućiti rad u uvjetima primjerenima za učenje i stjecanje novih znanja i vještina“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Ustanova trenutačno pruža usluge na nekoliko lokacija koje su fizički udaljene jedna od druge te će se novom, suvremeno opremljenom zgradom pod jednim krovom pružiti bolja i efikasnija skrb za sve korisnike.

Uvjetni prostor poboljšat će samu kvalitetu provođenja edukacijskih tretmana i povoljno će utjecati na djecu te će biti prilagođen specifičnim potrebama djece s teškoćama u razvoju. Samim time djeci će biti omogućeno da u potpunosti ostvare svoj razvojni potencijal u optimalnom okruženju.

Nadalje, dodatnim prostorom ostvarit će se i mogućnost zadovoljenja i dodatnih edukacijskih potreba djece, ali i djelatnika i roditelja. Ugodno, primjereno okruženje, prilagođeno djeci i mladima s teškoćama u razvoju, u znatnoj mjeri olakšat će njihovu adaptaciju, ali i smanjiti roditeljski stres pri odvajanju od djeteta.
S obzirom da je postojeća zgrada DCZR u Budicinovoj ulici 23 građena fazno, dijelovi objekta s današnjeg gledišta i propisa nedostatni su u pogledu energetske zaštite i učinkovitosti.

Projektnim programom osigurat će se minimalni uvjeti rada za potrebe funkcionalne organizacije rada uprave, rane intervencije, predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu s teškoćama u razvoju, psihosocijalna podrška i rehabilitacija djece školske dobi uključene u redovan sustav. (iPress)