Konstituirana su vijeća triju mjesnih odbora - Galižana, Peroj i Gajana. Izbori za svih šest mjesnih odbora na području Grada održani su 16. lipnja 2024. godina, a vijeća preostalih tri mjesna odbora – Vodnjan sjever, Vodnjan zapad te Barbariga – Betiga – Mandriol - bit će konstituirana sljedećeg tjedna.

Gradonačelnik Edi Pastrovicchio čestitao je članovima vijeća na izborima, kao i na njihovoj odluci i želji da rade za opće dobro, za dobro svojih mjesta i Vodnjanštine.Kroz tri konstituirajuće sjednice članovi vijeća položili su svečane prisege te izabrali vodstva mjesnih odbora.

Vijeće MO Galižana čine: Luca Moscarda, Robi Simonelli, Melania Duras Detoffi, Manuel Bedrina i Stefano Leonardelli (svi s liste IDS-a  kao jedine kandidirane liste na izborima). Vijećnici su za predsjednicu izabrali Melaniju Duras Detoffi, a za zamjenika Lucu Moscardu.

Vijeće MO-a Peroj čine: Nikola Škoko, Ivana Mikelić, Saša Vučerić, Dragan Vučerić i Miodrag Popović (svi s nezavisne liste nositelja Nikole Škoka kao jedine kandidirane). Za predsjednika su izabrali Nikolu Škoka, a za zamjenicu Ivanu Mikelić.

Vijeće MO-a Gajana čine: Marin Glavaš, Samanta Macan, Boris Matković, Ervin Macan i Andrej Glavaš (svi s liste IDS-a kao jedine kandidirane). Članovi vijeća izabrali su Marina Glavaša za predsjednika dok će njegova zamjenica biti Samanta Macan.

Gradonačelnik Pastrovicchio i njegova zamjenica Diriana Delcaro Hrelja uputili su predstavnike mjesnih odbora da se u rujnu prikupljaju prijedlozi za izradu proračuna 2025. godine te da budu aktivni i vode računa o potrebama mještana i mjesta, kako po pitanju investicija, ali i malih komunalnih akcija.

"Vrata Grada su Vam otvorena i vjerujem da ćemo dobro surađivati. Budite glas mještana i njihova produžena ruka prema Gradu. Na raspolaganju smo vam za sve probleme, ali vas molim da i želje budu u skladu s mogućnostima. Želim vam puno uspjeha u radu za boljitak Vodnjanštine", poručio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio. (iPress)