Jučer oko 11 sati nedaleko Bala zabilježen je požar trave i niskog raslinja koji se potom proširio na  maslinike u privatnom vlasništvu, kojom prilikom  je nastala zasad neutvrđena materijalna šteta. U požaru je izgorjela površina od oko 40 hektara. Požar je gasilo 35 vatrogasaca sa 17 vozila te dva kanadera, a u potpunosti je ugašen oko 16 sati.

Policijski službenici su na mjestu događaja u suradnji s inspektorom zaštite od požara i eksploziva obavili očevid i utvrdili da je do požara došlo uslijed otvorenog plamena nepoznatog izvora.

U događaju nitko nije ozlijeđen. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti nastanka požara, izvijestila je policija u nedjelju ujutro.

Veliki požar koji je na području Bala planuo nešto iza 11 sati u subotu, 14. srpnja, lokaliziran je oko 14.30 sati, a prema prvim procjenama izgorjelo je 30-ak hektara trave, niskog raslinja, makije te nešto bjelogorične šume i maslina, ali će se štete tek utvrđivati.

To je novinarima potvrdio županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. 

Požar otvorenog prostora planuo je između mjesta Bale i kampa Kolone, a u gašenju su sudjelovala dva kanadera i četrdesetak vatrogasaca s 15 vozila odnosno pripadnici javne vatrogasne postrojbe iz Rovinja i Pule te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Rovinjskog sela, Rovinja, Kanfanara i Vodnjana.  

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice popodne su izvijestili da su zračne snage napustile mjesto događaja, a vatrogasci ostaju na terenu u sanaciji požarišta.

Požar kod kampa Kolone u Balama gase dva kanadera i 40-ak vatrogasaca

Dva kanadera i četrdesetak vatrogasaca s dvanaest vozila gase požar koji je u subotu oko 11 sati izbio na području Bala kod kampa Kolone, potvrdio je novinarima županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Po njegovim riječima nema ugroze za naseljena mjesta te bi po posljednjim informacijama požar uskoro trebao biti lokaliziran.

Požar otvorenog prostora izbio je između mjesta Bale i kampa Kolone, a gore bjelogorična šuma, nisko raslinje i trava, rekao je Kozlevac.

Na terenu su trenutno pripadnici javne vatrogasne postrojbe iz Rovinja te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Rovinjskog sela, Rovinja i Kanfanara i Vodnjana te JVP iz Pule.

Dojava o požaru otvorenog prostora na području Bala, u Istarskoj županiji zaprimljena je u 11,08 sati, a u 12,20 sati zatražena su dva kanadera za gašenje požara. (iPress/Foto JVP Rovinj)