U Maloj gradskoj vijećnici danas je održana prva, konstituirajuća sjednica Kulturnog vijeća Grada Poreča-Parenzo. Na javni poziv, koji je bio otvoren ranije ove godine, pristiglo je pet prijedloga, i to od Pučkog otvorenog učilišta Poreč s prijedlogom imenovanja ravnateljice Vesne Tripar, Zavičajnog muzeja Poreštine s prijedlogom imenovanja ravnateljice Elene Uljančić i kustosa Gaetana Benčića, Gradske knjižnice Poreč s prijedlogom imenovanja ravnateljice Irides Zović te Studija Sonda s prijedlogom imenovanja vlasnika i glavnog kreativnog direktora Seana Poropata.

Gradonačelnik je prihvatio prijedloge te je danas vijeće i službeno konstituirano na mandat, a predsjednica mu je Vesna Tripar. Kulturno vijeće predlagat će ciljeve kulturne politike i mjere za njezino provođenje. Predlagat će i stručno vrednovati programe i projekate javnih potreba u kulturi od interesa za Grad Poreč-Parenzo.

Konstituirajućoj sjednici pridružili su se gradonačelnik Loris Peršurić, gradska pročelnica za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić i voditeljica odsjeka Nadia Štifanić Dobrilović, koji su članovima poželjeli uspješan rad i suradnju. (iPress)