Izvršenom kontrolom na sustavu sanitarne javne odvodnje na području Grada Pule, Grada Vodnjana i Općine Fažana, stručna služba isporučitelja vodnih usluga Vodovod Pula d.o.o. utvrdila je slijedeće:

Na sustav sanitarne odvodnje neovlašteno su priključene i oborinske vode, što je zabranjeno sukladno pozitivnim propisima. Zbog toga dolazi do ugroze sustava sanitarne odvodnje što rezultira izlijetanjem lijevano-željeznih poklopaca na revizijskim oknima u prometnicama i u zelenim površinama, plavljenjem kućnih priključaka u niskim zonama kao i plavljenja Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Valkanama i Peroju uključujući i pripadajuće crpne stanice.

Obzirom da nam je turistička sezona pred vratima a samim time i očekivano dodatno opterećenje sustava odvodnje turističkim kapacitetima, upozoravamo Vas da izvršite odspajanje oborinskih voda sa sustava sanitarne odvodnje u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja ovog upozorenja.

Ukoliko se oborinske vode ne odspoje u naprijed navedenom roku, isporučitelj vodnih usluga Vodovod Pula d.o.o. biti će prisiljen poduzeti sve potrebne zakonom propisane mjere u cilju zaštite sustava sanitarne odvodnje od ugroze.

Ukoliko ste u međuvremenu odspojili Vaše oborinske vode, zanemarite ovo upozorenje.

Ukoliko imate dodatne upite, stojimo vam na raspolaganju. Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 098 435 424. (iPress)