Na današnjem sastanku predstavnika Grada Pule, na kojem je sudjelovao gradonačelnik Filip Zoričić sa suradnicima i predstavnika sindikata dječjih vrtića, gradonačelnik je još jednom ponovio i potvrdio posljednji prijedlog koji obuhvaća povećanje plaća od 1. rujna do 15 posto, uz daljnja povećanja od 1. siječnja 2025. godine do 6 posto, od 1. rujna 2025., također, do 6 posto te od 1. ožujka 2026. godine preostali iznos koji se odnosi na izjednačavanje plaća odgojiteljima.

Uz ovaj prijedlog, a s obzirom na mišljenje Grada da se pojedina radna mjesta ne mogu svesti na radna mjesta iz osnovnih škola, poštujući stupanj stručne spreme, predložene su izmjene koeficijenata kako bi se zadržala postojeća stečena prava radnika.

„Danas smo održali, po nama, zadnji sastanak pregovora sa sindikatima na temu vrtića. Sada čekamo njihov odgovor i nadamo se skorom potpisivanju sporazuma. Uskoro ćemo izaći s pozitivnim vijestima za privatne vrtiće, uređenja i gradnje vrtića. U ove tri godine puno smo napravili i još nas čeka puno posla“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Naime, prijedlog Grada je da se potpiše zajednički sporazum u koji će se navesti i klauzula da će se, u slučaju eventualne odluke Vlade o sufinanciranju predškolskog odgoja jedinicama lokalne samouprave, pristupiti ponovnom pregovaranju i analizi  navedenog sporazuma. 

Prijedlog je da se pregovori o materijalnim pravima nastave u ožujku 2025. godine. (iPress)