Konstituiranjem vijeća mjesnih odbora Vodnjan Sjever, Vodnjan Zapad i Barbariga – Betiga - Mandriol u utorak, 16. srpnja 2024. godine, okončan je postupak konstituiranja vijeća mjesne samouprave na području Grada Vodnjan – Dignano.

Izbori za šest mjesnih odbora provedeni su 16. lipnja, a vijeća MO-ova Galižana, Peroj i Gajana konstituirana su proteklog tjedna.

Kroz dugotrajan proces, koji je Grad Vodnjan – Dignano pokrenuo da bi nakon dugog razdoblja uspostavio mjesnu samoupravu, bilo je potrebno izraditi geodetski elaborat o područjima i granicama šest mjesnih odbora te slijediti zakonske odredbe o nužnim izmjenama Statuta, držati se rokova za donošenje odluka i javna savjetovanja, sve do raspisivanja i provođenja izbora te konstituiranja vijeća.

Gradonačelnik Edi Pastrovicchio i njegova zamjenica Diriana Delcaro Hrelja čestitali su članovima vijeća na izborima, kao i na njihovoj odluci i želji da rade za opće dobro. Članovi vijeća su položili svečane prisege te su među sobom izabrali vodstva mjesnih odbora.

Vijeće MO Vodnjan Sjever čine: Roger Juršić, Lucija Jović, Dario Ušić i Toni Mikelić s liste IDS-a te Predrag Demirović s liste HDZ-a. Vijećnici su za predsjednika izabrali Rogera Juršića, a za zamjenika Darija Ušića.

Vijeće MO-a Vodnjan Zapad čine: Tea Cvek, Mikela Buršić Lisjak i Manuel Rojnić s liste IDS-a, Goran Kovačić s liste HDZ-a te Ivica Baraban, nositelj nezavisne liste. Predsjednica je Tea Cvek, a njen zamjenik Goran Kovačić.

Vijeće MO-a Barbariga – Betiga - Mandriol čine: Kristian Zečević, Zeno Kapetanović i Nino Mikelić s liste HDZ-a, Manuel Mošnja s liste IDS-a te Dalibor Britvić, nositelj nezavisne liste. Za predsjednika je izabran Kristian Zečević, a za zamjenika Nino Mikelić.

Gradonačelnik Pastrovicchio istaknuo je da osnivanje mjesnih odbora bilo u vrhu prioriteta jer je mjesna samouprava produžena ruka javne uprave, spona između mještana i Grada i tijelo koje najbolje poznaje potrebe na terenu. Upoznao je predstavnike mjesnih odbora da se u rujnu raspisuje poziv za Proračun 2025. godine te ih pozvao da podnesu svoje prijedloge, kako za male komunalne akcije, tako i za investicije.

"Na raspolaganju smo vam za sve potrebe, investicije, popravke i slično. Ali imajte strpljenja, jer teži i duži put određen je rokovima i procedurama, i to je jedini ispravni put ako ćemo raditi po zakonima i propisima. Želim vam uspješan rad", zaključio je Pastrovicchio. (iPress)