Drugu godinu zaredom Zaklada za sport Grada Pule objavila je Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za 2024. godinu temeljem kojeg će biti raspodijeljeno ukupno 57.950,00 eura i to kroz pet različitih kategorija:

1. Program ekipnog sporta - 24.000,00 eura
2. Program za sportaše pojedince (seniori) - 11.600,00 eura
3. Program za darovite perspektivne sportaše od 14 do 18 godina - 17.300,00 eura
4. Program za sve skupine sportaša - 1.000,00 eura
5. Program manifestacije i sportski događaji - 4.050,00 eura

„Izuzetno me raduje što smo drugu godinu zaredom raspisali javni poziv za dodjelu sredstava sportašima i klubovima. Zahvaljujući našim partnerima prikupili smo 57.950,00 eura izvanproračunskih sredstava, čime pokazujemo brigu o sportu i mladima. Vjerujem da će ova sredstva poslužiti sportašima i klubovima za poboljšanje uvjeta treniranja i natjecanja“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetimo, svrha Zaklade je promicanje i poticanje sportskih klubova na području Grada Pule iz ekipnih sportova kao i sportaša pojedinaca s prvenstvenim ciljem postizanja vrhunskih sportskih rezultata u seniorskoj konkurenciji na domaćim i međunarodnim natjecanjima, pomaganje darovitih i perspektivnih sportaša, promicanje Grada Pule kao grada sportske izvrsnosti te podupiranje sportskih manifestacija i sportskih projekata od interesa za Grad Pulu.

Ovim putem pozivaju se svi sportaši i klubovi koji imaju razvojne programe u kojima Zaklada za sport Grada Pule može pomoći sufinanciranjem da se prijave na javni poziv.
Tekst javnog poziva i upute za prijavu mogu se pronaći na sljedećoj poveznici:
https://www.pula.hr/hr/novosti/natjecaji-i-nadmetanja/detail/27536/javni-poziv-za-dodjelu-novcanih-sredstava-zaklade-za-sport-grada-pula-pola-hrv/

Ujedno pozivamo sve građane i pravne osobe koje su voljne poduprijeti rad Zaklade za sport Grada Pule da se obrate Zakladi kontaktom na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na taj način direktno pomognu pulskim sportašima i klubovima da poboljšaju uvjete trenažnih procesa i ostvare čim više vrhunskih sportskih rezultata.

Podsjetimo, prošle godine kroz dva javna poziva sportašima i klubovima putem Zaklade za sport dodijeljene su potpore u visini od gotovo 80 000 eura. (iPress)