Dana 24. srpnja 2024. godine održana je podjela nagrada najuspješnijim učenicima s područja općine Medulin koji su svih osam razreda osnovne škole, odnosno sva četiri razreda srednje škole postigli prosjek ocjena od 5,0.

U vijećnici Općine Medulin najuspješnije učenike primio je načelnik Ivan Kirac, a to su učenice Osnovne škole dr. Mate Demarin Medulin Emma Pilat, Barbara Matika, Ana Grlić iz Medulina te Eva Uravić iz Premanture. Srednju školu s prosjekom 5,0 ostvarila je učenica glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Ana Rabar iz Vinkurana, dok je Vid Šarić iz Vinkurana prosjek od 5,0 postigao u Gimnaziji Pula.

Načelnik Ivan Kirac čestitao je učenicima na izvrsnim rezultatima u obrazovanju, poželio im jednako dobar uspjeh u daljnjem školovanju i odrastanju te im je uručio pohvalnice i poklon bonove za kupnju informatičke opreme u iznosu od 1.000,00 EUR.

Ovi izvrsni učenici, mladi mještani općine Medulin primjer su jedne bolje i odlučnije budućnosti, ali i primjer kako se trud, ustrajnost i rad na kraju zaista isplati.

Ne skrivajući zadovoljstvo dobivenim novčanim nagradama zahvalili su načelniku Ivanu Kircu na nagradama i podršci te istaknuli kako će im kupljena oprema koristiti u daljnjem obrazovanju i razvoju.

Općina Medulin nastavit će nagrađivati uspješne učenike kako bi se time dodatno istaknulo koliko je bitan i vrijedan njihov trud i želja za uspjehom.

Svi učenici bili su iznimno sretni, zadovoljni da je njihov uspjeh prepoznao te su se zahvalili prijemu i dobivenim poklonima. (iPress)