Ugledni Lonely Planet i The Telegraph izdvojili su t Kamenjak kao destinaciju na kojoj se još uvijek može uživati bez velikih gužvi.

Brojne plaže tirkiznog mora protežu se rtom Kamenjak, komadićem raja smještenog u Istri koji su Britanci prepoznali kao jednu od top deset najljepših mediteranskih destinacija.

 

 

 

U doba kada je prekomjeran broj turista sve veći problem, a pronalazak kutka privatnosti na plaži u Hrvatskoj gotovo nemoguća misija, u fokus dolaze lokacije duž jadranske obale koje su dosad bile manje razvikane.

Upravo se rt Kamenjak našao među njima, a izdvojio ga je slavni Lonely Planet, opisujući ga jedno mjesta s najljepšim plažama u Europi.

 

'Premantura je malo slikovito selo smješteno na najjužnijem dijelu istarskog poluotoka, blizu grada Pule. A samo nekoliko minuta od Premanture nalazi se rt Kamenjak, mali poluotok s gotovo 20 milja prekrasne obale', stoji u opisu ovog očaravajućeg mjesta, a prenosi tportal.

Ovaj prirodni rezervat se našao i na listi Telegrapha, koji ga je izdvojio kao jednu od manje poznatih destinacija u Europi za ljetni odmor, posebno za Britance koji nikad nisu čuli za njega.

'Kamenjak je popularan među ljubiteljima prirode i avanturistima, parovima i obiteljima, ali rijetko tko dolazi iz krajeva daljih od Italije. Britance ondje rijetko čujete', piše britanski medij.

Kilometri i kilometri predivnih plaža sitnog šljunka savršeni su za odmor s djecom ili romantičan vikend s partnerom, a dobar provod garantiraju i brojne skrovite špilje i pećine, kao i beach barovi šarolike ponude. (iPress)