Andrea Bocelli, jedan od najljepših svjetskih glasova i najprodavaniji izvođač klasične glazbe, nastupa u pulskoj Areni dva dana zaredom 30. i 31. kolovoza, a zbog iznimnog odaziva za koncerte kojima proslavljeni tenor slavi 30 godina karijere u prodaju su puštene i dodatne ulaznice.

Na pozornici pulske Arene, u koju se Bocelli vraća nakon dvadeset godina, maestra će pratiti Zagrebačka filharmonija, pod dirigentskom palicom vrhunskog talijanskog dirigenta Marcella Rota, naveli su organizatori.

Maestro Andrea Bocelli, ikona klasične i pop glazbe, tijekom zadnja tri desetljeća svojim je glasom ušao u srca milijuna ljudi, a svojim životom inspirirao mnoge umjetnike.

U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Bocelli je do sada prodao više od 90 milijuna primjeraka te tako postao najprodavaniji izvođač klasične glazbe.

Tijekom godina Bocelli je oborio sve rekorde glazbene industrije, nastupao je na svim značajnim svjetskim pozornicama, izazvao je divljenje papa, aristokracije, glazbenih i filmskih zvijezda te izdao 17 studijskih albuma.

Već je album “Romanza” iz 1997. postao jedan je od najprodavanijih albuma svih vremena, dok je “Sacred Arias” iz 1999. najprodavaniji album klasične glazbe bilo kojeg solo izvođača u povijesti.

Album “Sì” iz 2018. debitirao je na prvom mjestu britanske i američke ljestvice albuma, postavši Bocellijev prvi album broj jedan u obje zemlje.

Album je obilježio i duet s umjetnikovim sinom - Matteom Bocellijem.

Bezvremenski vokal Andree Bocellija na pozornici pulske Arene pratit će Zagrebačka filharmonija, orkestar sa 150-godišnjom tradicijom vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj.

Zagrebačka filharmonija promotor je glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu, čije su se izvedbe do sada mogle čuti u gotovo svim zemljama Europe, u Rusiji, SAD-u, Meksiku, Japanu, Omanu, Kini, Argentini i Kuvajtu. (iPress)