Lokaliziran je požar koji je izbio u utorak popodne između mjesta Gržini i Foli na području općine Svetvinčenat, izvijestio je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

Uz pomoć petnaest vatrogasnih vozila i dva kanadera požar je lokaliziran u 18.15 sati.

"Na sreću vatrena stihija nije prijetila objektima, a izgorjelo je dvadeset hektara bjelogorične šume i niskog raslinja", potvrdio je vatrogasni zapovjednik Kozlevac.

U gašenju požara sudjelovalo je 35 vatrogasaca iz dvije javne vatrogasne postrojbe, Pule i Rovinja, te pripadnici triju lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Kod Svetvinčenta planuo šumski požar, u pomoć stigla dva kanadera

Dvadesetak hektara bjelogorične šume i niskog raslinja izgorjelo je do sada u požaru koji je u utorak oko 16,30 sati izbio između mjesta Gržini i Foli na području općine Svetvinčenat, potvrdio je za Hinu vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac.

U gašenju trenutno sudjeluje 35 vatrogasaca pulske i rovinjske javne vatrogasne postrojbe (JVP) te pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Žminja, Kanfanara i Svetvinčenta s ukupno petnaest vozila, a u pomoć su stigla i dva kanadera. 

"Situacija je uglavnom pod nadzorom, objekti nisu ugroženi te vjerujem da ćemo uskoro uspjeti lokalizirati i ovaj požar", poručio je Kozlevac. 

- Oko 16:30 satio izbio je požar između naselja Gržini (Općina Žminj) i Foli (Općina Svetvinčenat). Na terenu su JVP Rovinj i Pula te DVD Rovinjsko Selo, Kanfanar, Žminj, Svetvinčenat i Sutivanac s 15 vozila i 35 vatrogasaca.
Požar je lokaliziran oko 18:15 sati, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica. (H/iPress)