Grad Umag nakon turističke sezone kreće s novim investicijama u komunalnu infrastrukturu ne bi li se podigla kvaliteta prometnica i prometovanja na području cijelog Umaga. Tako se protekli tjedan krenulo s investicijom rekonstrukcije prometnice Ungarija-Murine koja je s vremenom bila sve frekventnija te se stoga ukazala potreba za ulaganjem u istu.

Prometnica je bila makadamski put širine 5,90 m do 8,00 m, a koja se koristila kao poveznica naselja Murine i Ungarija. Projektom se planira izgradnja prometnice duljine oko 580 m i širine 5,50 m za dvosmjerni promet s dva prometna traka. Na početku i završetku zahvata prometnica se uklapa na postojeće izgrađene asfaltirane prometnice. U sklopu projekta bit će izvedena i javna rasvjeta te postavljena prometna signalizacija i oprema projektirana u skladu s važećim normama, zakonima i pravilnicima.

Izvođač radova je Cesta d.o.o., a vrijednost radova iznosi 320 tisuća eura.

Kontinuiranim ulaganjem u prometnice diljem Umaga, vodi se računa o sigurnosti sudionika prometa i života cijele zajednice, naglasili su u Gradu Umagu. (iPress)