U prepunoj dvorani Stolnoteniskog kluba Pula, sinoć je dočekan mladi paraolimpijac, Pomerac, Borna Zohil i njegov trener Bogdan Đekić.

Borna je s tek navršenih 18 godina sudjelovao na netom završenoj Paraolimpijadi u Parizu i ostvario odličan uspjeh i u igri parova i u pojedinačnom nastupu. Naime, ušao je u četvrtfinale parova s Mirjanom Lučić, dok je u pojedinačnoj konkurenciji  stigao do osmine finala protiv sedmog igrača na svijetu.

Bornu su uz njegove  suigrače i trenere Stolnoteniskog kluba dočekali načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i gradonačelnik Pule Filip Zoričić, uručivši mu prigodne poklone. 

Ivan Kirac, načelnik općine Medulin čestitao je i Borni i Klubu te naglasio kako je osobito ponosan što je Pomer ove godine imao  predstavnika na olimpijadi - Martina Dolenca i Bornu na paraolimpijadi.

Iako se znatna sredstva za sport  izdvajaju preko Sportske zajednice općine Medulin, nagrađuju se i izvanredni pojedinačni  uspjesi, pa je i ovom prilikom načelnik Ivan Kirac Borni uručio  ček na 1.000,00 EUR-a.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić pridružio se čestitkama na velikom uspjehu koji je Borna  postigao kao mladi igrač iz malog Kluba i iz malog Grada.  Čestitao je i  Klubu, naglasivši kako je svakom sportašu  bitna podrška kolega, obitelji ali i cijele zajednice.

Borna i  trener Đekić zahvalili su se svima na podršci i dočeku, skromno izjavivši kako  odmah nastavljaju s radom, treninzima i pripremama za slijedeća natjecanja.

Predsjednik Kluba, Darko Šplajt poručio je Borni kako je jedan zid dvorane posvećen olimpijcima, na kojem je trenutačno fotografija i dres Tomislava Pucara,  ali da će mu se tamo pridružiti i Borna poželjevši mu da nadmaši  uspjeh Zorana Primorca, koji je sudjelovao na sedam olimpijada, što je za Bornu,  s obzirom  na njegove mlade godine itekako ostvarivo! (iPress)