Dan otvorenih vrata Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08 i ove je godine privukao veliki broj djece i roditelja. Tradicionalno se takvi susreti organiziraju s ciljem jačanja odnosa povjerenja između Udruge i zajednice, roditelja i djece. Prilika je to za osobni kontakt s čitavim timom Studija, s trenericama i MOT-inama, plesačicama, kao i za upoznavanje s aktivnostima, radom i programima koje Udruga nudi.

Ovom su se Danu otvorenih vrata pridružili i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić s pročelnicom za društvene djelatnosti Tihanom Mikulčić, a dočekala ih je predsjednica udruge Silvia Szabo Jurišević, koja je predstavila rad i postignuća udruge.

Grad Poreč kontinuirano podržava njihov rad, osiguravajući financijska sredstva i prostor za aktivnosti. Ove godine izdvojeno je 26.949,38 eura za njihov rad, što uključuje financiranje godišnjeg programa, plesnog ljetnog kampa i najma prostora.

Gradonačelnik Peršurić istaknuo je važnost rada ovakvih udruga za lokalnu zajednicu: *“MOT08 pruža mladima ne samo priliku za kreativno izražavanje, već i prostor za osobni rast i razvoj. Ponosni smo što kao Grad možemo dati doprinos njihovoj priči te podržati njihov trud i doprinos zajednici. Uspjeh Udruge pokazuje koliko su ovakve aktivnosti bitne za sve nas, posebno našu djecu i mlade.”

„Izuzetno smo zahvalni Gradu Poreču na kontinuiranoj podršci, koja je neizmjerno važna za rad naše Udruge te što prepoznaje našu misiju u promicanju plesne umjetnosti među djecom i mladima. Zahvaljujući financijskoj pomoći i prostoru koji nam Grad Poreč osigurava, MOT 08 se nastavlja razvijati i širiti programe. Ta podrška ključna je ne samo za naš uspjeh nego omogućava i da djeci i mladima pružimo sigurno i kreativno okruženje u kojem mogu razvijati svoje talente.“ rekla je Szabo Jurišević.

Predsjednica Udruge je dodala kako je Interes za upise ove godine bio iznimno velik. „Čak se 164-ero djece upisalo u naš Studio. I na samom Danu otvorenih vrata imali smo 25 novih upisa, što dodatno naglašava važnost ovakvih događaja u privlačenju novih članova i promoviranju plesne kulture. Sve to potvrđuje da je Poreč doista grad plesa, a mali Porečani i Porečanke spremni izraziti se pokretom i uživati u spajanju plesa, kazališta i umjetnosti.„ zaključila je. (iPress)