Gradonačelnik Filip Zoričić upriličio je danas, 12. rujna 2024. godine u Komunalnoj palači prijem za mr. sc. dr. med. Andreja Angelinija, novog ravnatelja Opće bolnice Pula.

„Najprije bih vam čestitao na imenovanju, na odvažnosti i hrabrosti za preuzeti jednu takvu instituciju kao što je Opća bolnica Pula. Vi kao ravnatelj odgovorni ste za djelatnike, poslovne procese, pacijente i njihove živote“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Tom je prigodom ravnatelj Angelini naglasio kako je suradnja Opće bolnice Pula i Grada Pule u prošlosti bila izvrsna te da će u svom mandatu nastojat da ta suradnja bude još i bolja. Također se složio kako je dužnost ravnatelja vrlo odgovorna, ali da u bolnici ima puno lijepih trenutaka, uspješnih izlječenja te rođenja koja mu svakodnevno uljepšavaju bolničku svakodnevnicu.

Podsjetimo, doktor Angelini je u Općoj bolnici Pula neprekidno zaposlen od lipnja 2003. godine. Status specijalista opće kirurgije ostvario je u srpnju 2010. godine, a status užeg specijalista iz torakovaskularne kirurgije u veljači 2018. godine. Osim uspješne karijere u medicini, doktor Angelini je aktivan i u znanosti te je 2010. godine obranio kvalifikacijski rad i stekao znanstveni stupanj magistar znanosti. (iPress)