Ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" Rovinj, izv. prof. dr. sc. Marinko Rade, nakon više od deset godina uspješnog mandata podnio je ostavku s dužnosti, na današnjoj sjednici Upravnog vijeća. U prijelaznom razdoblju, do izbora novog vodstva Bolnice i okončanja natječajne procedure, za vršiteljicu dužnosti imenovana je Barbara Peruško, mag. iur.

Na predmetnoj sjednici ravnatelj izv.prof.dr.sc. Marinko Rade, predao je pismo članovima Upravnog vijeća, kolegama i zaposlenicima.

- Vrijeme je da napravim ono što je često najteže: prepoznati kada je trenutak da se povučem, da prepustim kormilo za dobrobit ustanove i kolega koje toliko cijenim.

Bolnica koju volim stabilnija je nego ikad. Tim unutar nje je snažan, pouzdan, dobro obučen i motiviran. Inoviramo, gradimo nove odjele, otvaramo nove ambulante, vratili smo kirurgiju u Rovinj. Cijelo ljeto operiramo bez ijedne komplikacije, uvodimo nove metode liječenja i dijagnostike.

Odnosi sa Ministarstvom zdravstva, Istarskom županijom, Gradom Rovinjom, Udrugom poslodavaca u zdravstvo Republike Hrvatske i svim gradovima i općinama Istarske županije su čvrsti, iskreni i dugotrajni.

Dobro radimo i u tome zaista uživamo.

Najbolje je povući se kada si na vrhuncu, a po mom mišljenju taj trenutak je sada, uz ostalo stoji u pismu dr. sc. Marinka Radea.

U prijelaznom razdoblju, do izbora novog vodstva Bolnice i okončanja natječajne procedure, za vršiteljicu dužnosti ravnatelja Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj istoga je dana Upravno vijeće odlučilo imenovati Barbaru Peruško, mag.iur.

Barbara Peruško, mag.iur., zaposlena je u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj od 2019. godine na poslovima Voditeljice ureda ravnatelja. Završila je pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci  i stekla status magistre prava, a 2020. godine upisala je poslijediplomski specijalistički studij Medicinskog prava pri pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu koji je u fazi pripreme završnog rada, čime će steći status specijalistice medicinskog prava (univ.spec.med.iur.) U vidu kontinuiteta vodtsva, najavljeno je da će zamjeničko mjesto i dalje popunjavati izv.prof.dr.sc. Hari Jurdana. (iPress)