Načelnik Ivan Kirac primio je članove Ronilačko sportskog kluba Mladost povodom ostvarenih izvanrednih rezultata na Europskom prvenstvu koje se održalo od 02. do 08. rujna u Njemačkoj.

U ime kluba prijemu su prisustvovali predsjednica kluba i trenerica Lea Ikić Čupev, te sportaši Ema Ivetić i Luka Bohač.

U disciplini MONK Ema Ivetić i Iris Despotović (SRD Viševica) postale su viceprvakinjama Europe, dok je Luka Bohač postao Europskim juniorskim prvakom u disciplini M Kurs.

Načelnik Ivan Kirac je iskazao zadovoljstvo i ponos što u općini Medulin djeluje klub koji okuplja veliki broj djece i mladih te ostvaruje zapažene rezultate u međunarodnoj konkurenciji te time promovira mjesto iz kojeg dolaze. Pohvalio je članove kluba na odazivu i uključenosti na projektima i aktivnostima koje organizira Općina kao i organiziranje Memorijala Damir Demarin koji postaje tradicionalna manifestacija.

Predsjednica kluba Lea Ikić Čupev istaknula je da klub ima veliku podršku od Općine Medulin te se na tome zahvalila načelniku. Istaknula je klub okuplja preko sto članova te da daljnji rast broja članova ograničava manjak termina za treniranje na gradskom bazenu. Napomenula je da je u tijeku provedba projekta obuke neplivača koji se provodi u suradnji s DV Medulin uz sufinanciranje od strane Općine Medulin te da će i budućnosti sudjelovati na projektima u lokalnoj zajednici.

Ema Ivetić i Luka Bohač su iskazali zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u jakoj konkurenciji te da ih ostvareni uspjesi motiviraju za daljnje treniranje i pripremu za predstojeće državno prvenstvo.

Načelnik Ivan Kirac na samom kraju prijema uručio novčanu nagradu klubu te poželio uspjeh u daljnjem radu. (iPress)