Načelnik Ivan Kirac primio je odbojkašice HAOK Žal povodom ostvarenih izvanrednih rezultata u odbojci na pijesku na raznim natjecanjima i turnirima. U ime kluba prijemu su prisustvovale predsjednica kluba i trenerica Erika Drviš, te odbojkašice najmlađih kategorija koje su osvojile brojne nagrade.

HAOK Žal klub je sa sjedištem u Banjolama, a treninge svakodnevno održavaju u Sportskoj dvorani Medulin, Banjole te na terenima odbojke na pijesku u Banjolama. Mlade odbojkašice zahvaljujući iznimnom trudu, upornošću i redovitim treninzima ostvarile su zaista zavidne rezultate na brojnim natjecanjima:

- Najmlađe kadetkinje U13 - klupske prvakinje Hrvatske 2. godinu za redom (Lena Perhat, Patricia Crnobori,Chiara Vasić, Jana Križanac, Tena i Mia Lisjak, Matea Peruško, Gea Marković)

- Mlađe kadetkinje U15 - klupske prvakinje Hrvatske 2. godinu za redom (Majda Delimehić, Lana Drviš, Demi Stanić, Lena Perhat, Patricia Crnobori, Emili Modrušan, Chiara Vasić)

- Pojedinačno prvenstvo Hrvatske do 16 godina par Majda Delimehić i Lana Drviš - 2.mjesto

- Pojedinačno prvenstvo Hrvatske do 18 godina par Majda Delimehić i Lana Drviš - 2.mjesto

- Pojedinačno prvenstvo Hrvatske do 20 godina par Majda Delimehić i Lana Drviš - 2.mjesto

- Međunarodne sportske igre mladih (2009.godište i mlađe) par Majda Delimehić i Lana Drviš- 2.mjesto

- Naša Ana Šverko na Pojedinačnom prvenstvu HR do 22 godine u paru s opatijkom Frankom Lukežić 1.mjesto

- Naša Ana Šverko u paru sa splićankom Leom Rašić osvojila seniorski turnir za prvaka hrvatske Sisak masters

Načelnik Ivan Kirac je iskazao zadovoljstvo i ponos što u općini Medulin djeluje klub koji okuplja veliki broj mladih odbojkašica koje ne samo da ostvaruju zavidne rezultate u Hrvatskoj već i u inozemstvu. Čestitao im je na svim rezultatima te istaknuo kako Općina Medulin redovito prati i nagrađuje izvrsne sportaše, ali i učenike, a snažan fokus općinske uprave u proteklim godinama usmjeren je upravo na osiguravanje adekvatne sportske infrastrukture te uključivanje najmlađih mještana u sportske aktivnosti. Tako je upravo u 2024. godini završeno uređenje i opremanje balon dvorane u Banjolama gdje je postavljena nova podloga, nove svlačionice (muške, ženske te svlačionice za osobe s invaliditetom), spremište, obloga te dodatna oprema. Isto tako, Općina Medulin u ovoj godini zahvaljujući prijavljenom projektu financira sport za djecu od I. – IV. razreda koji su se uključili na poziv Općine te upisali djecu u četiri različita ponuđena sporta, a uz to za niže razrede Osnovne škole ponuđeno je bilo i engleski jezik, STEM radionice. Mislilo se i na najmlađe mještane te su stoga, za djecu iz svih Dječjih vrtića Općine Medulin započele dramske i glazbene radionice koje su za djecu s područja općine Medulin u potpunosti besplatne.

Predsjednica kluba te trenerica Erika Drviš zahvalila je načelniku Ivanu Kircu na prijemu te istaknula kako su iznimno zadovoljni suradnjom s općinom Medulin koja im je na raspolaganje prepustila terene odbojke na pijesku u Banjolama, ali i omogućila termine u dvoranama Banjole i Medulin. Naglasila je kako je iznimno ponosna na uspjeh mladih odbojkašica koje predano i svakodnevno treniraju te upravo iz tog razloga postižu zavidne rezultate. Klub Žal trudi se odbojkašicama pružiti brojna natjecanja i turnire kako unutar Republike Hrvatske tako i izvan. Donaciju Općine Medulin planiraju iskoristiti u sportske svrhe – buduća natjecanja i opremu, a najavile su i brojnu buduća sportska postignuća.

Načelnik Ivan Kirac na samom kraju prijema uz novčanu nagradu klubu i prigodan poklon paket poželio je uspjeh u daljnjem radu. (iPress)