Temeljem sporazuma o suradnji između Grada Pule i Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu, studenti kliničari započet će s pružanjem besplatne pravne pomoći za građane Pule. Dolazak studenata planiran je u petak, 25. listopada 2024. godine, a pružanje usluga održat će se u Centru podrške 521 (Zagrebačka 18), u vremenu od 12 do 15 sati.

Pozivamo sve zainteresirane građane da iskoriste priliku za besplatno pravno savjetovanje. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu i relevantnu dokumentaciju vezanu uz pravni problem. Kako bi planirali posjet, molimo zainteresirane da svoj dolazak najave putem telefona na broj 052/521-522 ili putem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Studenti će pružati opće pravne savjete te pomoć u sastavljanju pismena i podnesaka za upravne i druge postupke.

Pravna klinika osnovana je 2010. godine i njen rad usmjeren je na pružanje besplatne pravne pomoći pod nadzorom odvjetnika i profesora s Pravnog fakulteta. Prema Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći, klinika pruža opće pravne informacije i savjete, ali nije ovlaštena za zastupanje stranaka u sudskim postupcima. (iPress)