Još jedna uspješna večera u sklopu eno-gastronomske manifestacije „Cabernet Sauvignon & plava riba, s ljubavlju“ održana je u petak, 28. studenoga, u restoranu Bookon u Valamarovu resortu u Funtani. Događaj je privukao velik broj zaljubljenika u istarsku gastronomiju, plavu ribu te plemenitu sortu cabernet sauvignona iz hrvatskih vinskih regija.

Ciklus se u Funtani nastavio u izrazito toploj, opuštenoj i mediteranskoj atmosferi. Pod kulinarskim vodstvom chefa Ivana Načinovića i uz stručno moderiranje sommeliera Sandija Parisa, gosti su i ovog puta uživali u kombinaciji kreativnih interpretacija plave ribe i pažljivo biranih Cabernet Sauvignona.

Večer je otvorena aperitivom Ružica Vinodola 2023 vinarije Pavlomir, nakon čega se nastavilo nizom sljedova koji su isticali raznolikost jadranske plave ribe i harmoniju s različitim stilovima Cabernet Sauvignona.

Kroz predstavljanje vina i jela naglašena je važnost valorizacije ove sorte unutar hrvatskog vinogorja te njezin potencijal u mediteranskom gastronomskom kontekstu.

Atmosfera u Bookonu još jednom je potvrdila da manifestacija uspješno spaja lokalne namirnice, vrhunska vina i eno-gastronomsku edukaciju na pristupačan i topao način.

Završna večera ciklusa održat će se u četvrtak, 5. prosinca, u renomiranom restoranu Spinnaker u Poreču, gdje će chef Goran Hrastovčak predstaviti posebno kreiran menu koji povezuje morske i kontinentalne nijanse, uz birane Cabernet Sauvignone vrhunskih hrvatskih vinarija. Večer će moderirati sommelier Zoran Gregorović.

Manifestacija “Cabernet Sauvignon & plava riba, s ljubavlju” i ove je godine potvrdila svoj status jednog od najzanimljivijih eno-gastronomskih ciklusa u destinaciji, spajajući lokalnu tradiciju, suvremenu gastronomiju i strast prema vinu. Završna večera u Spinnakeru donosi finalno poglavlje ciklusa — večer koja će, prema najavama, ponuditi prekrasno finale ovogodišnjeg ciklusa i jedno jedinstveno, zaokruženo eno-gastronomsko iskustvo.