Uz njihove pjesme smo odrastali, danas ih nezaobilazno znaju i starije i mlađe generacije, oduvijek su bili miljenici glazbene i koncertne publike, a sada se jedan od najuspješnijih bendova na domaćoj glazbenoj sceni, s novim pjevačem, ovog ljeta vraća na velike koncertne pozornice: Daleka obala najavljuje veliki povratak koncertima i to 25. lipnja ove godine na  Ljetnoj pozornici u Opatiji!

Nakon što su u jesen 2019. godine objavili ponovno okupljanje, iako bez legendarnog frontmena Marijana Bana, ali uz njegov blagoslov, ova je vijest odjeknula među mnogobrojnim fanovima, starim i novim, koji će konačno doći na svoje i ponovno uživo zapjevati hitove koji su obilježili generacije.

Uz novog frontmena, Jakšu Jordesa, Daleku obalu i dalje predvode Zoran Ukić na bubnjevima, Boris Hrepić – Hrepa na basu i Jadran Vušković na gitari.

Pjevač Jakša Jordes pridružio se bendu slučajno, dok su ostali članovi snimali novi materijal na kojem je Jakša trebao gostovati, i to kao jedan od naših najboljih sasksofonista.

Pjesma koja je povezala članove omiljenog dalmatinskog rock sastava i etabliranog saksofonista i pjevača Jakšu Jordesa ujedno simbolizira nove početke,kako samog benda, tako i neke nove “lipe dane” koje svi željno iščekujemo.

I sve to zapakirano je u onaj isti prepoznatljivi zvuk kojim se Daleka obala, nakon više od 20 godina, vratila svojoj publici.  Zoran Ukić tada je izjavio:

"Jakša je sjajan lik kojeg smo pozvali u studio u Zagrebu dok smo snimali pjesmu ‘Lipi dani’. Trebao nam je saksofon na jednoj od pjesama, a Leo je predložio da pokuša otpjevati vokal za pjesmu ‘Od tebe ća’. Uletio je s energijom nuklearne elektrane i otpjevao iz prve kao da je sto godina s nama. Odmah smo znali da je on taj, novi frontmen Daleke obale. Ne sumnjam da će oduševiti publiku kao što je oduševio i nas”.

I zaista, od tog trenutka, Daleka obala nastavlja svoj glazbeni put i to u 7. brzini. Nakon singla “Lipi dani” uslijedili su “Od tebe ća” te sjajna “U reggaeu je spas”, a ovih dana, ususret ljetnoj koncertnoj sezoni, bend u studiju nastavlja sa snimanjem novih pjesama i pripremom novog albuma nakon 22 godine.

Publika će nove pjesme i stare hitove imati prilike čuti na jednoj od naših najljepših pozornica na otvorenom, i to uz more, baš kako i priliči ljetu i Dalekoj obali.

Program je sufinanciran putem natječaja “Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture I medija RH I Hrvatske glazbene unije.

Najavljeni koncert limitiranog je kapaciteta, sukladno mjerama i preporukama HZJZ i stožera Civilne zaštite RH, a ulaznice za ovaj događaj u pretprodaji su putem sustava Eventim i to po cijeni od 100,00 kn, dok će cijena ulaznica na dan koncerta iznositi 120,00 kn.

(iPress)