Znate li tri životne tajne? U Šaleškoj dolini vjerujemo da je u životu važno dobro jesti, živjeti jednostavno i često se smijati. A sve to moći ćete obuzeti čarolijom sela Šaleške doline - i živjeti onako kako želite.

U ruralnom području Šaleške doline, osim karakterističkih lokalnih jela od domaćih sastojaka, izvrsnog povrća, dobrog mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda te meda očekuju vas mnogobrojni specijaliteti kao što je tjestenina malih proizvođača iznenađujućeg okusa, domaće mješavine začina i ukiseljene delicije za zimnicu, ručno izrađeni domaći keksi, specijaliteti od voća i povrća... Uz jela dolaze sokovi, alkoholna pića, vino i posljednje, ali ne manje važno, pivo različitih okusa iz craft pivovara. Kušajte neponovljive čari naših sela!

#

Posjetite seoska turistička gospodarstva, otkrivajte male ponuđače ukusnih specijaliteta i uživajte uz izvrsnu hranu i piće proizvedenim na ekološki, tradicionalan i uvijek autentičan način. Upoznajte najbolje od najboljih!

#

U ruralnom području Šaleške doline očarat će vas i susreti s majstorima različitih zanata, doživljaji i imanja koja će vas odvesti u davna vremena te sačuvani fragmenti povijesti koje tamo možete vidjeti vlastitim očima. Kakvo su glineno posuđe upotrebljavali nekad i kako danas nastaju keramički unikati? Melje li se zrnje različitih žitarica na različite načine? Kako se živjelo u kući pod nazivom 'dimnica'? Kakav je to prostor 'viničarija' i kakvi su vrtovi uz nju? Dođite po odgovore u Šalešku dolinu!

Za sve informacije se možete obratiti putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili potražite informacije na web stranici www.visitsaelska.si. Dobrodošli!

visitsaleska

(ST)