Po simboličnoj cijeni od jedne kune danas je u Istarskom narodnom kazalištu započela prodaja ulaznica za koncert JazzIstra Orchestra te Vasil Hadžimanov Trija koji će se održati na Dan grada Pule, 5. svibnja s početkom u 20,00 sati.

JazzIstra Orchestra predstavit će album objavljen u suradnji sa Zoranom Majstorovićem, a tom će prigodom izvesti pjesme Đorđa Balaševića uz gosta, pjevača Lovru Mirtha.

Stalni član JazzIstra Orchestra, Zoran Majstorović, jazz i etno gitarist i multi instrumentalist, aranžirao je šest originalnih kompozicija u kojima kombinira svoj multi instrumentalizam sa zvukom jazz orkestra.
Orkestar čine; saksofoni Luka Vrbanec, Ivan Šugar, Aldo Foško, Zoran Vujić, Jurica Prodan, trube Alen Bernobić, Robert Mikuljan, Roberto Bernaca, Branko Sterpin, tromboni Miron Hauser, Domen Gantar, Gianluca Antonini, Alen Računica, te Zoran Majstorović na gitari, Carlos Fagin na klaviru, Bojan Skočilić na kontrabasu i električnom basu, Adriano Bernobić na bubnjevima te Lovro Mirth na vokalu.

Uz nastup JazzIstra Orchestra u kazalištu će nastupiti i pijanist, kompozitor, aranžer i pedagog Vasil Hadžimanov, Victor Filipovski (bubanj) i Miroslava Tovirac (bas). Trio je to, kojemu će se, povodom ove posebne prigode, pridružiti i poseban gost Srđan Kolarević.

Koncert 5. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu poklon je Grada Pule građanima u povodu Dana oslobođenja i Dana grada Pule. (iPress)