Grad Pula ovoga će ljeta u Areni ugostiti cijeli niz zanimljivih događanja. Već u subotu, 18. lipnja 2022. godine slijedi „Večer klapske glazbe“. Tradicionalnu hrvatsku vokalnu glazbu, koju je UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine Europe, predstavit će klapa Cambi, Šufit, Iskon, Kaše, klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj" te Vinčace.

Tijekom suradnje Grada Pule i HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci dogovorena je izvedba nagrađivanog baleta „Plamteća voda“, glasovitog europskog i svjetskog koreografa Andonisa Foniadakisa, u izvedbi ansambla riječkog HNK Ivana pl. Zajca. Balet će se održati 21. lipnja 2022. godine.

Koncert “Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki” okupit će glazbene prijatelje i vjernu publiku kako bi glazbom zajedno slavili život nezaboravnog Akija Rahimovskog, jednog od najvećih rock pjevača naših prostora. Koncert je u programu 25. lipnja 2022 godine.

Pula Music Week

Pulska Arena će od 30. lipnja do 6. srpnja 2022.godine ugostiti neke od vodećih imena elektronske glazbe okupljene u sklopu prvog izdanja festivala Pula Music Week.

Početak festivala u Puli obilježit će audio vizualni spektakl južnokorejske atrakcije Peggy Gou. Već sljedećeg dana, 1. srpnja nastupit će najveća svjetska DJ zvijezda iz naših krajeva Solomun, koji je trenutno i jedan od najpopularnijih izvođača ovog žanra. Naredne dane Festivala upotpunit će slavni britanski producentski duo Disclosure i Tale Of Us koji nastupaju 2. i 3. srpnja. U ponedjeljak, 4. srpnja u Areni nastupa Boris Brejcha, dok 5. srpnja nastupa Charlotte de Witte. Posljednjeg dana festivala posjetitelje očekuje nastup Black Coffee-a koji je prošle godine nominiran za Grammyja u kategoriji najboljeg plesnog albuma.

Pulski filmski festival, najstariji nacionalni filmski festival na svijetu, ove godine slavi svoje 69. izdanje, a održat će se od 16. do 24. srpnja 2022. godine. Posjetitelje festivala ponovno očekuju premijere hrvatskih filmova, dok će bogat i visoko kvalitetan Međunarodni program biti održan na Kaštelu i u kinu Valli. Uz natjecateljske programe prikazat će se nekoliko europskih uspješnica, neki od filmskih klasika, te će se uz prigodne projekcije za djecu i mlade predstaviti i filmovi žirija, kojim ove godine predsjedava oskarovac Stefan Ruzowitzky. Poseban doživljaj donijet će novi program koji će se odvijati na otočju Brijuni.

Pula će ugostiti prestižni Legends Team Kup ATP Champions Tour u pulskoj Areni od 1. do 3. kolovoza 2022. Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s agencijom Wall Street Luxury Europe priprema jedinstveni sportski spektakl na kojem će nastupiti svjetske teniske legende.

Prvo pulsko izdanje Adria Summer Festivala u dva dana održavanja ugostit će Sergeja Ćetkovića i Tonya Cetinskog, koji će nastupiti u subotu 6. kolovoza 2022., dok će 7. kolovoza nastupiti Bajaga i Instruktori te S.A.R.S.

Nakon rasprodanih Arena u Zagrebu i Splitu, u pulskoj će Areni 12. kolovoza 2022. nastupiti Petar Grašo u sklopu svoje turneje.

U Pulu stižu Arctic Monkeys koji će 16. kolovoza nastupiti u pulskoj Areni u sklopu prve turneje nakon 2019. godine, a sljedeći dan svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj održat će psihodelični glazbeni projekt australskog multi instrumentalista Kevina Parkera – Tame Impala. Koncert u Puli dio je “The Slow Rush” turneje koja prati četvrti studijski album benda. Kao predgrupa, pridružit će im se američki indie rock duo Mattiel, kojeg čine vokalistica Mattiel Brown i producent Jonah Swilley. S više od milijardu streamova, dvije nominacije za nagradu Grammy 2021. za najbolji alternativni album i najbolju rock pjesmu, nastupi Tame Impala svaki su put novo, uzbudljivo i nezaboravno glazbeno iskustvo, javljaju z Grada Pule. (iPress)