Čak 60 najprestižnijih, skupocjenih jurilica iz svijeta Lamborghinija, Bugattija, Paganija, Ferrarija... ovog će petka biti predstavljeno ispred zagrebačke katedrale u sklopu manifestacije “Supercar Owners Circle Croatia 2022”, piše u četvrtak Večernji list.

Na putovanje od gotovo 1000 kilometara po Hrvatskoj ovog će vikenda krenuti 60 automobila iz 22 zemlje, čija je ukupna vrijednost od 150 milijuna švicarskih franaka, odnosno oko 1,156 milijardi kuna. Konvoj će se od petka do ponedjeljka provozati od Zagreba i Velike Gorice do Paga i Šibenika, nakon čega će se vratiti u metropolu.

U petak će se ispred katedrale održati predstavljanje automobila, a svoju će premijeru u javnosti imati i takozvani “auto mira”, rezultat suradnje SOC-a i tvrtke Aston Martin. Ova će jurilica predvoditi poseban SOC konvoj inspiriran poznatim riječima Martina Luther Kinga mlađeg: “Tama ne može istjerati tamu; to može samo svjetlost. Mržnja ne može istjerati mržnju; to može samo ljubav!”.

"Jako smo sretni što ponovno surađujemo s Aston Martinom, posebice vezano uz temu mira koja je, nažalost, trenutačno izrazito aktualna. Izuzetno smo zadovoljni što imamo priliku poslati ovako važnu poruku svijetu, a dodatno nas veseli što je možemo poslati iz Hrvatske", rekao je izvršni direktor SOC-a Niccolo Torri Rocca.

Jurilice će u subotu svoje performanse pokazati na pisti velikogoričkog Zrakoplovno-tehničkog centra, a posebno će se istaknuti Aston Martin Valkyrie AMR Pro čiji će prototip imati svoju premijernu europsku vožnju u javnosti.

"Predstavit će se prvi put na europskom kontinentu, i to tijekom vožnje. S projektom Valkyrie AMR Pro malo što se može usporediti jer je stvorena za staze 'bez ograničenja'. Premijerno smo je predstavili 2018., a izvorni koncept osmišljen je za utrku Le Mans", poručila je Corenn Lange, voditeljica specijalnih projekata Aston Martina.

Inovator i poduzetnik Mate Rimac najavio je da će se Bugatti predstaviti vlasničkim primjercima svakog pojedinog modernog proizvodnog modela, uključujući La Voiture Noire, nekoliko modela Centrodieci i Divo. Rimac će se SOC-ovu konvoju pridružiti svojim proizvodnim primjerkom Nevere, piše novinarka Večernjeg lista Ida Balog. (H)