Istarsko naraodno kazalište najavljuje nastavak ciklusa koncerata 'SAMO NAJBOLJE'. Prvi u novoj kazališnoj sezoni bit će koncert renomiranih umjetnica, klaviristice Martine Filjak i violončelistice Monike Leskovar.

Na rasporedu je u srijedu, 3. listopada 2022. u 19:30 sati.

PROGRAM:

Arvo Pärt: Fratres

L.van Beethoven: 2 Sonata u g-molu za vcello i klavir op. 5 br. 2
Adagio sostenuto ed espressivo - Allegro molto piu tosto presto - Rondo.
Allegro

Claude Debussy: Sonata za vcello i klavir
Prologue. Lent, sostenuto e molto risoluto - Serenade: moderement anime:
Final: Anime, leger et nerveux

Astor Piazzolla: Le Grand Tango

Pijanistica Martina Filjak svojom istovremeno strastvenom i lirskom svirkom te tehničkom perfekcijom redovito oduševljava međunarodnu javnost i kritiku kao umjetnica galvanizirajuće snage; magnetskom scenskom prisutnosti. Pažnju šire međunarodne javnosti privukla je 2009., kada je osvojila 1. Nagradu i niz posebnih priznanja na renomiranom međunarodnom natjecanju u Clevelandu, te ubrzo potom debitirala u dvoranama Konzerthaus u Berlinu, Musikverein u Beču kao i dvorani Zankel u Carnegie Hallu.

Violončelistica  Monika Leskovar (1981.) skrenula je na sebe pozornost javnosti 1995. godine  kada je u trinaestoj godini postala najmlađom pobjednicom Međunarodnog natjecanja Čajkovski  u Japanu. Najprije polaznica Glazbenog učilišta Elly Bašić u Zagrebu kod prof. Dobrile  Berković Magdalenić, zatim učenica Valtera Dešpalja, diplomirala je i završila poslijediplomski  studij na Glazbenoj akademiji Hanns Eisler u Berlinu u razredu prof. Davida Geringasa,  gdje je 2006. preuzela mjesto njegova asistenta.  (iPress)