Istarsko narodno kazalište obogaćuje i čini još značajnijom ovogodišnju, četrnaestu manifestaciju NOĆ KAZALIŠTA.  Tako će, u subotu 19. studenog u 19:30 sati u dvorani Pietro Ciscutti, na rasporedu biti repriza predstave POTPLAĆENI! NE PLAĆAMO!

AUTORI TEKSTA: Dario Fo i Franca Rame

REDATELJ: Patrik Lazić

IGRAJU: Marijana Peršić, Aleksandar Bančić, Nika Ivančić, Valter Roša, Luka Mihovilović

"Kad glumci glume nezaposlene koji na Zavodu pričaju svoje sudbine, vrlo su ozbiljni i nose teške priče, no kad glume glumce koji igraju predstavu, iako i dalje svi nose neko breme, vrlo su prpošni, vrckasti i do zla boga smiješni!“ (kazalište.hr)

Talijanski nobelovac Dario Fo napisao je 1974. komediju čiji osnovni zaplet počiva na osiromašenim radnicima koji, smatrajući  da su cijene artikala u supermarketima daleko veće od njihovih platežnih mogućnosti, odluče proizvode plaćati onoliko koliko oni sami procijene da ti proizvodi zaista vrijede.

Gorka Foova satira bila nam je povod da radnju smjestimo u naše vrijeme i ovdašnje okolnosti. Na pola puta između smijeha i melankolije nalazi se ova komedija u kojoj će se prepoznati radnici s margine našega društva, stoji u priopćenju. (iPress)