Dvostruka oskarovka Emma Thompson priznala je da je "bila potpuno slijepa" i da nije imala pojma o vezama svoga bivšeg supruga Kennetha Branagha s drugim glumicama na setu te da je bila shrvana kad je za njih doznala.

Za Branagha se udala 1989. nakon što su se upoznali na snimanju dramske serije "Ratna sreća" iz 1987. Par je šokirao svoje obožavatelje kada su se 1995. godine, nakon samo šest godina braka, razveli, prenosi CNN. 

Pokazalo se da se Branagh, dok je bio u braku s njom, viđao s kolegicom Helenom Bonham Carter, koja mu je bila partnerica u filmu "Frankenstein Mary Shelley" iz 1994. Film je režirao Branagh. 

Thompson, koja je uz Bonham Carter glumila u književnoj adaptaciji "Howard's Enda" iz 1993. o svojoj boli i poniženju koje je osjećala kad je doznala za suprugov preljub, progovorila je za izdanje New Yorkera za studeni.

"Bila sam potpuno slijepa na činjenicu da je on imao veze s ostalim ženama na setu”, rekla je Thompson u intervjuu Johnu Lahru. “Naučila sam koliko vas lako može zaslijepiti vlastita želja za samoobmanom. Bila sam napola živa. U potpunosti sam izgubila osjećaj o tomu da vrijedim, da sam osoba koja zaslužuje ljubav", priznala je britanska glumica.

Branagh i Bonham Carter bili su u petogodišnjoj vezi.

Emma Thompson, zvijezda brojnih uspješnih filmova i serija, ljubav je ponovno pronašla s glumcem Gregom Wiseom, kolegom u filmu "Razum i osjećaji", za koji je osvojila Oscara za najbolji adaptirani scenarij. Prvi je dobila za glavnu žensku ulogu u filmu Howard's End iz 1993. 

Iskreno je kazala da je Wise, za kojega se udala 2003. i s kojim ima dvoje djece, "pokupio komadiće na koje se bila raspala i ponovno ih sastavio."  

O životu s njim je kazala: “Više sam naučila iz svojega drugog braka samim time što sam bila u braku. Kako bi moja majka rekla - prvih dvadeset godina je najteže". (Hina)