Istarsko narodno kazalište ugostit će na svojim daskama prestižnog istarskog muzičara Leona Brenka. Koncert će se održati u ponedjeljak, 21. studenog s početkom u 19,30 sati, a uz Leona Brenka na klavijaturama, nastupit će i Alen Spada na girati, Bojan Skočoloć na bas gitari i kontrabasu, te Marko Lazarić na bubnjevima.

Jazz muzičar iz Istre, klavijaturist, muzikolog i kompozitor, Leon Brenko, objavio je svoj dugoiščekivani album, prvijenac, “From Now On“. 

Leon Brenko zadnjih 20 godina aktivno djeluje kao studijski muzičar i aranžer. Sarađuje s eminentnim muzičkim izvođačima iz Hrvatske i nastupa na raznim jazz festivalima. Neki od projekata na kojima je radio, nagrađeni su i Porinom (aranžer i izvođač: Nola “Iznad oblaka” (pjesma godine) i “1947 Hommage Sergiu Endrigu” (Najbolji album s raznim izvođačima).

Dobitnik je strukovne nagrade “Status” za 2013. godinu u kategoriji Najbolji pop klavijaturist. Jazz svira od svoje dvadesete godine. Redovito nastupa s najboljim hrvatskim jazz muzičarima i sastavima, a od stranih imena izdvaja nastupe s legendarnim američkim jazz trubačem Eddiejem Hendersonom, američkom pjevačicom Sharon Clark, finskim saksofonistom Timom Lassyjem. (iPress)