U utorak 28. veljače u Istarskom narodnom kazalištu gostuje Kazalište Moruzgva iz Zagreba s predstavom 'Tvorničke postavke' s početkom u 19.30 sati.

AUTORI Ivica IVANIŠEVIĆ, Marina VUJČIĆ

REDATELJICA: Ksenija MARINKOVIĆ

IGRAJU: Ana BEGIĆ TAHIRI, Amar BUKVIĆ, Iva JERKOVIĆ, Ivan ČUIĆ

Dr. Krešimir Brlek, ugledni zagrebački otorinolaringolog s političkim ambicijama, i njegova supruga Dagmar, sveučilišna profesorica antropologije, mirno su živjeli zaokupljeni znanstvenim radom i dosljedni dubokom uvjerenju kako je seks precijenjen. A onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi  i Deziderata De koji će im u život unijeti, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine. Mogu li se ova dva para, nakon što su ispremiješali partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke?

Trajanje: 85  minuta

U petak 3. ožujka na repertoaru Istarskog narodnog kazališta u Puli gostovat će Teatar Erato iz Zagreba s predstavom 'Tesla - prilagođavanje anđela', također s početkom u 19.30 sati.

 AUTOR: Stevan PEŠIĆ

REDATELJI: Vladimir POSAVEC TUŠEK

IGRJU: Vladimir POSAVEC TUŠEK, Momčilo OTAŠEVIĆ

 Dana 7. siječnja 1943. godine u Nikolinu hotelsku sobu ulazi tajanstveni muškarac koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker sljedećeg će jutra Teslu zateći mrtvog s osmijehom na licu i to će biti ‘istina’. Zavirite kroz ključanicu njegove sobe i uđite u triler koji se odigrao u posljednjem satu Teslina boravka na zemlji.

Kroz ovaj pop-artistički triler pratimo događaj koji se odvio u posljednjem satu Teslinog boravka na zemlji. Demon koji se predstavlja kao novinar pokušava otkriti tajnu o pomicanju zvjezdanih putanja u cilju postizanja čovjekove besmrtnosti. Kroz ovu borbu dobra i zla ispričana je priča o Nikoli-čovjeku. Nikolinoj duši. Njegovom odnosu sa Einsteinom, Edisonom, Marconijem, Röntgenom... Opustošenom čovjeku koji je ostao vječni optimist. Njegovom odnosu prema novcu, kocki, ženama, alkoholu, strahovima i ljubavi. O Nikoli koji se odrekao svega što veže za ovozemaljsko i sputava dušu. “Čitavu noć čuli su se glasovi, ali nitko nije ulazio niti izlazio iz sobe” izjavila je sobarica hotela New Yorker.

Trajanje: 75 minuta