Najpoznatija trap imena regije stat će na pozornicu jubilarnog petog izdanja Sea Star festivala, koji će se održati 19. i 20. svibnja u laguni Stella Maris u Umagu, najavio je organizator festivala.

Novom valu pojačanja ovogodišnjeg line-upa pridružuje se 14 regionalnih trap i hip-hop imena, koja predvodi kraljica tog žanra Senidah, domaći trap velikani Krankšvester i Hiljson Mandela, vodeće hip-hop ime nove generacije Grše, kao i underground rap heroji 30Zona.

Umaški Sea Star ponovno će na svojoj glavnoj pozornici ugostiti trap kraljicu Balkana Senidah. Svojim megahitovima “Slađana”, “Mišići” i “Behute” ostvarila je milijunske brojke Youtube pregleda i digitalne slušanosti, a nakon što je prošlogodišnjim nastupom oduševila publiku u umaškoj laguni, ove godine se na Sea Star vraća s novim studijskim albumom “Za tebe”.

S prvim solo albumom "Mandela Effect" pionir trap žanra Hiljson Mandela ovojio je domaću publiku, a singlovima kao što su “McLaren” i “Cura s kvarta” poharao glazbene digitalne chartove. To će mu biti prvi samostalni nastup na festivalskoj pozornici umaške lagune, a spomenuti album ove mu je godine donio nominaciju za glazbenu nagradu Porin u kategoriji "Najbolji album hip-hop glazbe".

Moćni trap line-up čine i prošlogodišnji dobitnici Porina u toj kategoriji, hip-hop duo Krankšvester, miljenik domaće publike, triljski reper Grše čiji aktualni singl "Sip" već tjednima ne silazi s Billboard Croatia Songs 25 charta, kao i žestoki underground rap duo 30Zona.

Na pozornici Sea Stara pridružit će im se regionalna imena Fox & Surreal, Ružno Pače, Micka Lifa, Masayah i Thicc Boi, kao i domaće trap i hip-hop snage nove generacije, Buntai, TTM, Miach i Podočnjaci.

Najavljeni regionalni trap gang pridružuje se do sada objavljenim headlinerima, svjetskim electro punk velikanima The Prodigy, novoj techno superzvijezdi Indiri Paganotto, globalnom hitmakeru Robinu Schulzu i house majstoru Mahmutu Orhanu, a nova imena bit će objavljena idućeg tjedna. (Hina)