INK Gradsko kazalište Pula ugošćuje Zadarski plesni ansambl s predstavom KLOWN autorice i izvođačice Matee Bilosnić, koja je na rasporedu  u subotu, 11. studenog u 20:00 sati. 

Klown je multimedijalna plesna predstava u kojoj izvođačica i autorica Matea Bilosnić utjelovljuje ulogu Klowna - neo-klauna koji propituje granicu između virtualnog i stvarnog svijeta. Kroz tekst, pjesmu, glazbu i pokret Klown adresira utjecaj društvenih mreža na mentalno zdravlje pojedinca, problematiku umjetne inteligencije i utjecaj digitalne revolucije.

- Zavodljivo potresan, drzak i manipulativan, bespomoćan i ranjiv, pobunjeni algoritam, Klown je zrcalo nas samih – onoliko duboko koliko smo u stanju pojmiti sebe toliko duboko ćemo biti u stanju pojmiti odraz koji nam pokazuje. Matea Bilosnić zapravo spins the spinner – personu klauna ona ne reprezentira, ali ni ne prezentira, svjesno bira solo ne samo žanrovski nego i izvedbeno postaviti u liminalni prostor onoga o čemu se govori i onoga o čemu se pretvara da govori. Kad kažem govori, mislim na sve ono što nam tjelesno, glasovno i tekstualno gura u lice, zaštićena svojim anti-licem, prpošnim i ciničnim gospodinom Klaunovićem, koji je ujedno i gospođa Klaunović, rekla je Katja Grcić za Plesnu scenu.