Vesela završnica programa „Maškare – Krabulje – Pust 2024.“ organizirana je jučer - na pusni utorak - u Medulinu. U proteklom su tjednu zabave i raznovrsni sadržaji za sve generacije realizirani u Pomeru, Vinkuranu, Banjolama, Premanturi i Pješčanoj Uvali. Organizaciju programa po naseljima na sebe su preuzeli sami mještani i mjesni odbori, a sadržaji su realizirani zahvaljujući financijskoj i logističkoj podršci Općine Medulin, dok su završnu feštu u šatoru na medulinskoj rivi sufinancirale Općina Medulin i Turistička zajednica općine Medulin.

Maškarane povorke, zajednička priprema marende, glazba, pjesma, ples, animacijski programi za najmlađe, šentence i spaljivanje Pusta razveselili su mještane i posjetitelje te oživjeli ulice naselja općine Medulin u ovom zimskom, uspavanom periodu. Male i velike maškare, mačkare i krabulje tako su i ove godine u zajedničkom međugeneracijskom druženju održale živom stoljetnu tradiciju i lokalni običaj.

A u jučerašnjoj završnici u Medulinu od jutra su sudjelovali mali i veliki. Na medulinskoj placi u prijepodnevnom programu i animaciji zabavili su se mališani iz Dječjeg vrtića Medulin, dok su na istom mjestu Medulinci navečer izrekli svoju šentencu i za sva zla protekle godine osudili te spalili Pusta. U nastavku večeri se zabava preselila u šator kraj Malina na medulinskoj rivi gdje su mještani i posjetitelji sudjelovali u izboru najboljih maski te uživali u druženju, pjesmi i plesu. Uz glazbeni program u kojem su atmosferu u šatoru zagrijali DJ Berry N i Mauro Staraj & La Banda, završeno je 5. godišnje doba na području općine Medulin.

Program „Maškare – Krabulje – Pust 2024“ organizirala je Općina Medulin u suradnji s Turističkom zajednicom općine Medulin, Dječjim vrtićem Medulin, udrugom Medulinske maškare, mjesnim odborima i mještanima naselja Medulin, Vinkuran – Vintijan - Valbonaša, Banjole, Pješčana Uvala i Premantura.