IZ CIKLUSA SAMO NAJBOLJE – KLAVIRSKI RECITAL GORAN FILIPEC, 22. travnja 2024. u 20 sati na maloj sceni

Opisan kao pijanist „tehničke briljantnosti koja mu omogućava da interpretaciji pristupa uzbudljivo, bujnošću imaginacije, senzibiliteta i blistavosti kakve nismo navikli čuti u današnjem vremenu“ (Ritmo), Goran Filipec je glazbenik koji osvaja srca međunarodne publike i kritike. Poznat po vatrenim interpretacijama djela Franza Liszta te klasičnog i romantičnog repertoara visokog virtuoziteta, Filipec brani kreativnost i subjektivnost interpretacije, često ju stapajući s vlastitim aranžmanima i adaptacijama.

PROGRAM  Trajanje: 90 min

  1. F. Chopin: Balade i Scherza

4 Balade: op 23 u g-molu, op. 38 u F-duru, op. 47 u As-duru, op. 52 u f-molu

—pauza—

4 Scherza: op. 20 u h-molu, op. 31 u b-molu, op. 39 u cis-molu, op. 54 u E-duru

TESTOSTERON, 23. travnja 2024. u 20 sati na Maloj sceni 

Je li život podređen razumu, osjećajima ili smo radije robovi biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom? Ovo su neka od brojnih pitanja s kojima ćemo se suočiti nakon gledanja komedije Andrzeja Saramonowicza Testosteron. Iako to ništa ne najavljuje, autor nas stavlja uza zid svima važnih problema, koji se tiču ​​našeg bića, seksualnosti i mjesta u svijetu. On to čini, zabavljajući publiku od prve do posljednje scene, bez pada forme ili usporavanja.

CHOREOPRAKSA, Ususret međunarodnom danu plesa 27. travnja 2024. u 19 sati na 5. katu

Autorica: Andrea Gotovina; Izvode: Polaznici plesnog studija INK; Trajanje: 45`

Projekt „Choreopraksa“ u okviru Plesnog studija INK osmišljen je kako bi zainteresirane polaznike uveo u različite koreografske prakse, pružajući im uvid u proces stvaranja te omogućavajući realizaciju vlastite kreativne ideje u prostoru i vremenu.

Ove godine, mladi plesači su se suočili s izazovom kreacije SOLO izvedbi, čime su dodatno obogatili projekt. Njihova pojedinačna umjetnička vizija i interpretacija bit će predstavljena publici, pružajući jedinstven uvid u kreativnost i talent koji proizlaze iz ovog inspirativnog procesa.

SAD SAM LUCKY, 27. travnja 2024. u 20 sati na maloj sceni

Redatelj: Matija Ferlin. Koreografija i izvedba: Matija Ferlin. Dramaturgija: Goran Ferčec. Tekst: Srečko Kosovel i Matija Ferlin. Glazba: Luka Prinčić. Scenografija: Mauricio Ferlin

 

Uz potporu Ministarstva kulture Republike Slovenije, Grada Ljubljane, Grada Pule
Trajanje: 60`

Solo izvedba koreografa i izvođača Matije Ferlina nastavlja se na niz romantične konceptualne serije Sad Sam koja je započela u siječnju 2004. godine u Amsterdamu kada je prvi Sad Sam / Now I Am premijerno izveden. Ferlinova izvedba Sad Sam Lucky fizički je odgovor na rad slovenskog avangardnog pjesnika Srečka Kosovela (1904. – 1926.) čija je ispovijedna poezija neprocjenjiva, duboka i suvremena duhom, prepuna unutrašnjih napetosti i stilskih slika, a istovremeno revolucionarna u idejama koje se isprepliću s izravnim razmišljanjima o pjesnikovoj vlastitoj osobnosti. Temeljeći se na kontinuiranoj relevantnosti Kosovelovih stihova, njegovu iskrenost, melankolična proročanstva i sentimentalnu tragediju – Ferlin u Sad Sam Lucky stvara iznimno fizičku, turbulentnu i emocionalnu posvetu ovom jedinstvenom avangardnom autoru.