Jučer su u Puli nastupili The Smile, koji čine Thom Yorke, Jonny Greenwood i Tom Skinner, inače članovi kultnih bendova Radiohead i Sons of Kemet. 

Kao predgrupa je nastupio James Holden, poznati dj, glazbeni eksperimentalac i producent koji će im raditi društvo i ostatak turneje. Holden je zagrijao publiku u elektroničkom trance eksperimentalnom tonu dok se Malo rimsko kazalište u Puli pomalo popunjavalo. 

Iako je koncert prvotno trebao biti u Areni te je premješten u Malo rimsko kazalište, karte su se rasprodale a mjesta u trenu popunila.

Nakon što su The Smile izašli na pozornicu nastao je kompletni trans i publika je mogla uživati u sjajnoj alternativnoj glazbenoj fuziji. Članovi benda, inače multiinstrumentalisti su se stvarno isprsili svojim znanjem. S obzirom na svoj status ispunili su sva očekivanja što je potvrdila i publika svojim uzvicima i pljeskanjem koje je u svakom slučaju bilo glasnije nego inače. Definitivno je u pitanju bilo iskustvo vrijedno pažnje i čak ponavljanja. (KK)