Nakon iznimno uspješnog prvog izdanja Gelato Parka – prvog festivala sladoleda, bogato Porečko ljeto nastavlja se ovoga tjedna s raznim događanjima za sve generacije. Večeras, u 21 sat u Parku Olge Ban, održat će se "Magic is in the Air". Plesačice će plesom na svili, demonstrirati nevjerojatnu fleksibilnost i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku. Program će biti obogaćen scenskim svjetlosnim efektima, čarobnom glazbom i atraktivnim kostimima, pružajući posjetiteljima nezaboravan doživljaj. Pridružite nam se večeras u Park Olge Ban i prepustite se čaroliji najljepšeg porečkog parka. U slučaju lošeg vremena događanje se otkazuje.

U utorak, 2.7.2024. Trg slobode postaje pozornica na otvorenom za glazbenu večer "Music on Square" u kojoj ćete uz rock, jazz, blues i druge glazbene žanrove moći zaplesati i uživati u odličnoj atmosferi na glavnom gradskom trgu. Dođite i uživajte uz atraktivan Summertime Acoustic Duo.

Pravu glazbenu poslasticu pripremilo je Pučko otvoreno učilište Poreč u srijedu, 3.7.2024. i to povodom otvorenja 29. Jazza u lapidariju. Sezonu otvara Tamara Obrovac Quartet, na kojem će biti predstavljen novi album Nuvola. Koncert počinje u 21 sat.

I ove se godine vraćaju popularne klapske večeri u srce starogradske jezgre. U četvrtak, 4.7.2024. s početkom u 21 sat na Trgu slobode održat će se besplatan koncert jedne od najpoznatijih hrvatskih klapa – Rišpet. Ovu ljetnu večer uljepšat će svojim brojnim hitovima kao što su »Lipo mi je tu«, »Prsti zapleteni«, »Sunce mi od tebe dolazi«, »Šta mi ljube oćeš kazat« i druge. Biti će to glazbena večer koja se ne propušta!

Istoga dana, od 9 do 21 sat, na Trgu slobode održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda na kojoj će svoje proizvode izložiti lokalni OPG-ovi, koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

U petak, 5.7.2024. u povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održati će se koncert „Cello Octet“ u sklopu festivala klasične glazbe pod nazivom "Koncerti u Eufrazijani", koji se u ovom jedinstvenom ambijentu održavaju 63. godinu zaredom.

Pozivamo sve građane i posjetitelje Poreča da nam se pridruže u proslavi Porečkog ljeta i uživaju u bogatom programu koji su pripremile Turistička zajednica grada Poreča i Grad Poreč. Vidimo se u Poreču!, poručili su iz TZ Poreča. (iPress)