Po prvi put u Umagu, publika će imati priliku čuti Tajanu Vukelić Peić (harfa) i Srđana Peića (rog) u srijedu 3.7.2024. u Župnoj crkvi.

Tajana Vukelić Peić, Svoje glazbeno obrazovanje započinje u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, prof. Biserka Krčelić. Tokom obrazovanja osvaja nagrade na državnim natjecanjima učenika harfe. Paralelno pohađa V. gimnaziju u Zagrebu te nakon toga Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U vrijeme studija sudjelovala je u projektu Simfonijskog orkestra Muzičke akademije nagrađenog Rektorovom nagradom 2003. godine. Diplomirala je 2004. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Diane Grubišić Ćiković. Usavršavala se na majstorskim seminarima harfe kod M. Graf, P. Tassini, I. I. Roncea i E. Stoop. Od 2008. do 2010.godine usavršava se kod prof. P. Tassini na Konzervatoriju J.Tomadini,Udine, Italija. Od 2019. surađuje s vrhunskom francuskom harfisticom Chantal Mathieu na svom usavršavanju te unaprjeđenju  svoje klase. Profesor je harfe na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu od 2004 godine. Učenici su joj nositelji nagrada sa brojnih natjecanja, kako hrvatskih tako i međunarodnih. Njezini bivši učenici, koji su se nastavili baviti glazbom, studenti su kako Zagrebačke Muzičke Akademije tako i prestižnih europskih Akademija.

Surađuje s svim vodećim orkestrima u Hrvatskoj. Kao solist nastupila je uz Zagrebački komorni orkestar u Hrvatskoj i u Sloveniji , te u Francuskoj uz orkestar le Chevalier de St George (Francuska). Održala je brojne solističke i komorne recitale u Hrvatskoj i inozemstvu. Njezini nastupi uključuju koncerte na Bit festu u Makedoniji (2009,2012), na Rio Harp Festivalu-Brazil (2010, 2012,2014,2017,2019.), na festivalu Les Journees internationales de la harpe (2011.)- Francuska, nastupila je  u Rimu i Vatikanu (2012) koncert je uživo prenosio radio Vatikan, u Amsterdamu, Nizozemska, nastupila je na World harp congress, Sydney (2014) Cardiff ( 2022), najvećem svjetskom  kongresu harfista, bila je počasni gost na prestižnom natjecanju u Izraelu (2015), nastupila je na festivalu i dodijelila nagradu u Meksiku na međunarodnom natjecanju i festivalu (2016, 2017). Snimala je za potrebe Hrvatskog radija i televizije. Nastupala je u Salonu Očić u izravnom prijenosu Hrvatskog radija. Redovita je članica ocjenivačkih sudova na harfističkim natjecanjima te voditeljica harfističkih seminara u Hrvatskoj i inozemstvu (Budimpešta, Mađarska,2017. Rab, Split, Hrvatska 2019. i Rijeka,Hrvatska,2022. Rab, Hrvatska, 2022.). Umjetnička je ravnateljica i organizatorica Zagrebačkog harfističkog festivala, međunarodnog harfističkog festivala koji se  u Hrvatskoj održava svake godine od 2013. 

Srđan Peić, rođen je u Bjelovaru gdje je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Diplomirao je rog 1994. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Stjepana Mateića. Dobitnik je nekoliko nagrada na državnim natjecanjima u kategoriji roga i komorne glazbe. Dobitnik je Rektorove nagrade 1993.godine. Djeluje kao hornista u orkestru opere HNK-a u Zagrebu i bavi se pedagoškim radom na glazbenoj školi u Bjelovaru. U Ad Gloriam brassu djeluje od njegova osnivanja 1993.godine  te je s brassom odsvirao preko 300 koncerata u zemlji i inozomestvu.U  komornom sastavu  harfa i rog nastupio je na nekoliko značajnih festivala  i koncerata  u Hrvatskoj i inozemstvu njegujući tako izvođačku djelatnost hrvatskih skladatelja.

Ulaz slobodan. (iPress)