Ovog ponedjeljka, 15. srpnja u 20 sati u arheološkom parku Vižula u Medulinu u sklopu Music, Wine and History Festivala „VIŽULA AETERNA" održat će se nova hedonistička poslastica.

Najbolje sorte južne Istre prezentirat će vinarije Dobran, Medea i Benazić, a po prvi put na ovim prostorima nastupit će sjajan jazz  Nilza Costa Quartet.

Nilza Costa je brazilska pjevačica i tekstopisac iz Salvadora (Bahia), grada smještenog na obali Atlantskog oceana, čija je posebnost kombiniranje ritmova predaka Afrike s nekim popularnim oblicima brazilske kulture i religije kao što su Candomblé, Capoeira, Samba Duro, Maculel ê i Cantigas de Roda. Spoj je to afričkih i brazilskih korijena i moderne jazz glazbe koja često graniči s improvizacijom te koja ujedno šalje snažne socijalne poruke.

"Moja muzika dolazi iz duše mog afričkog porijekla, moja muzika je vrisak protiv nepravde, rasizma, imigracije, nasilja i moći.", rekla je Nilza Costa

Divni prizori zalaska sunca na antičkoj Vižuli - zelenom srcu Medulina, uz vino i glazbu učinit će večer savršenom. Ulaz je besplatan. (iPress)