Više od 300 kilograma kadela, sardela, brancina i pedoča pripremljeno je i prodano na Ribarskoj fešti što se u subotu, 13. srpnja 2024. godine, održala na plaži Martulina u Peroju. Rekordni broj posjetitelja i rekordna potražnja za morskim specijalitetima nisu posebno iznenadili s obzirom da fešta Sportsko-ribolovnog društva Portić iz Peroja te Grada Vodnjan – Dignano iz godine u godinu bilježi sve veću popularnost među domaćim posjetiteljima, ali i stranim gostima.

Već u predvečer su se u prekrasnom ambijentu Martuline počeli okupljati posjetitelji željni morskih delicija, a članovi SRD-a Portić neumorno su pekli ribu i kuhali školjke nastojeći nahraniti mnoštvo. Činjenica da su se jela prodavala po povoljnim cijenama te da na gastronomskoj ponudi nije bilo ničeg što bi odudaralo od ribarskog karaktera fešte govori u prilog ozbiljnosti organizacije i otkriva kako je i zašto Ribarska fešta posljednjih godina postala nezaobilazna srpanjska manifestacija na Vodnjanštini.

Domaćinima su se u proslavi pridružili i članovi RŠK Jastog iz Šmrike kod Kraljevice s kojim je tog dana SRD Portić potpisao povelju o bratimljenju, čime je okrunjena njihova dobra suradnja. Publiku su tijekom večeri zabavljali popularni Fun Box Band te su gostima priuštili višesatnu glazbenu kulisu za sve gušte. Uz miris ribe, dobru glazbu, ples na otvorenom, ali i veselu ribarsku pjesmu, večer ribara nastavila se do kasno u noć. (iPress)